Cosmote a cumparat Zapp pentru 207 milioane €

De: Marian Andrei / 01.07.2009, 11:48
Cosmote a cumparat Zapp pentru 207 milioane €
Cosmote a cumparat ieri Telemobil, operatorul retelei Zapp, cu aceasta ocazie preluand si o licenta 3G in Romania

Cosmote a semnat ieri  un acord pentru achizitia Telemobil, operatorul retelei Zapp, care detine o licenta 3G, tranzactia presupunand plata a 61 de milioane de euro pentru actiuni si preluarea de catre compania elena a unor datorii si alte obligatii financiare in valoare de 146 de milioane euro. 

"Intelegerea semnata azi marcheaza un nou ciclu de crestere si extindere a bazei de clienti pentru Cosmote Romania, intrucat licentele 3G si CDMA, respectiv infrastructura (Zapp – n.r.) vor permite companiei sa ofere servicii de date si voce de ultima generatie in Romania. Pe una dintre cele mai competitive piete din Europa si la doar trei ani si jumatate de la infiintare, parcursul Cosmote arata ca se afla in pozitia de a beneficia din plin de noua investitie", a declarat directorul general al Cosmote, Michael Tsamaz, dupa semnarea actelor.

Zapp a fost primul operator operator de telefonie mobila din Romania, serviciul fiind lansat in 1993. Reteaua 3G la 2100 MHz a Zapp are, in prezent, acoperire in 23 de orase din Romania. Compania detine si o licenta CDMA de 450 de MHz.

Citeste mai mult despre preluarea Telemobil de catre Cosmote, la Mediafax.