Costa Rica – Grecia 6-4 (după penalty-uri). Calificare în premieră în sferturile Campionatului Mondial de fotbal

Apropo.ro / 30.06.2014, 02:12
Costa Rica - Grecia 6-4 (după penalty-uri). Calificare în premieră în sferturile Campionatului Mondial de fotbal
Naționala de fotbal din Costa Rica s-a calificat, duminică seara, în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal din Brazilia impunându-se cu 6-4, după penalty-uri, în confruntarea din optimi cu Grecia.
Poate cel mai bizar meci din optimile de finală ale Mondialului, confruntarea dintre Costa Rica și Grecia a fost una extrem de încinsă cu 39 de faulturi, opt cartonașe galbene și unul roșu, miza disputei spunându-și cuvântul.
 
Trupa columbianului Jorge Luis Pinto a început mai bine partida, vedetele Bryan Ruiz și Joel Campbell punându-l serios la încercare pe Orestis Karnezis. De altfel, Ruiz, fost jucător la Gent, Twente Enschede, Fulham și PSV Eindhoven, avea să deschidă scorul în minutul 52, când a profitat de o greșeală a defensivei adverse.
 
Jocul s-a rupt, însă, în minutul 66, când Oscar Duarte, deja cu un cartonaș galben la activ, a avut o intervenție imprudentă și a fost trimis mai devreme la cabine de centralul australian Benjamin Williams.
 
Rămasă în inferioritate numerică, echipa din Costa Rica a pierdut centrul terenului, grecii punând stăpânire pe joc. În ultimul minut al timpului regulamentar de joc, Papastathopoulos a restabilit egalitatea, ducând jocul în prelungiri.
 
După minutul 90 s-a jucat, practic, la o singură poartă, dar Costa Rica s-a apărat eroic și a reușit să ducă partida la penalty-uri.
 
Americanii au avut eficiență maximă la loviturile de departajare, reușind să puncteze prin Borges, Ruiz, Gonzalez, Campbell și Umana, și cum Keylor Navas a parat execuția lui Gekas, Costa Rica s-a impus cu 6-4, după penalty-uri, și s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal.
 
Costaricanii vor da piept cu Olanda, vicecampioana mondială en-titre, trupa lui Robben și Van Persie reușind să revină de la 0-1 și să se impună, cu 2-1, în confruntarea cu Mexic.
 
Toate rezultatele de la Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia le găsiți AICI.