Costel Pantilimon, sărbători cu familia în Anglia (interviu)

De: Nicoleta Nicolae / 21.12.2011, 13:57
Costel Pantilimon, sărbători cu familia în Anglia (interviu)
Costel Pantilimon, uriaşul de 2 metri şi 3 centimetri de la Manchester City, se poate considera împlinit. La 24 de ani a ajuns la unul dintre cele mai bogate cluburi din lume şi are şansa să câştige la Bucureşti trofeul Europa League.

Manchester City a fost eliminată din Champions League şi e printre favorite la câştigarea finalei de la Bucureşti de anul viitor.

– Costel, eşti trist că ai părăsit Liga Campionilor?
Sunt puţin trist pentru că Champions League e o competiţie aparte, însă anul acesta au fost surprize mari. Multe echipe importante din Liga au ajuns în Europa League. Mă bucur că România a reuşit să primească organizarea finalei de la anul la Bucureşti. Îmi doresc enorm ca echipa mea să joace finala.

– În Europa League e şi rivala voastră, Manchester United. Visezi la o finala împotriva lor?
Într-adevăr ar fi ceva de vis şi, şi mai de vis ar fi ca eu să fiu în poarta lui City într-o finală cu United.

– Vei avea 25 de ani la anul. Ai putea câştiga primele trofee din cariera ta.
E amuzat pentru că vorbeam cu un fost coleg de la Timişoara şi îmi spunea ca la Poli nu am reuşit niciun trofeu, iar într-un an pot câştiga mai multe cu Manchester City. Îmi doresc în primul rând campionatul în Anglia şi apoi Europa League.

– Nu eşti transferat definitv la City. Ce urmează din vară?
Aşa e, sunt doar împrumutat până în vară, însă atunci sper să fie şanse mari să rămân la City.

– Ai prefera să pleci la o altă echipă şi să aperi sau să rămâi la Manchester City şi să speri la o şansa de a intra în poartă?

Primul meu obiectiv e să rămân la City. Asta mi-am dorit de la început. Puteam merge în altă parte, dar am vrut să ajung în Anglia la City.

– Cum te-ai adaptat la Manchester? Îţi place oraşul?
Nu prea ai ce face aici. Şi asta în mare parte din cauza vremii care e mai tot timpul mohorată. După antrenamente vin acasă şi stau cu cei dragi.

– Cine e cu tine în Anglia?

Viitoarea mea soţie care a fost cu mine încă de la început. Îi aştept şi pe părinţii mei în câteva zile. Vom petrece împreună Crăciunul şi Anul Nou.
George Trandafir