Costi Ioniță nu crede în șansele României la Eurovision 2012

Apropo.ro / 24.04.2012, 13:00
Costi Ioniță nu crede în șansele României la Eurovision 2012
Costi Ioniță nu crede că România va câștiga concursul de muzică Eurovision 2012, chiar dacă cei de la Mandinga vor fi de nota zece. Află care sunt motivele sale!

Costi Ioniță este de părere că la concursul Eurovision voturile se dau mai mai mult pe criterii geopolitice.

„Nu am nicio așteptare. Dimpotrivă, sunt de părere că acest concurs, la nivel internațional, este un concurs politic. Se votează în funcție de criteriile geopolitice, de puterea economică a țărilor care participă. Iar România nu are nicio șansă din acest punct de vedere”, a spus Costi.

„Daca nu vom fi printre primii, românii vor spune că nu a fost bun căntecul, dar trebuie să se gândească că nu cântecul este votat, ci potențialul economico-politic al țării respective”, a mai adăugat artistul.

Trupa Mandinga va reprezenta România la Eurovision 2012, cu piesa „Zaleilah”, compusă de Costi Ioniță. Trupa va participa în prima semifinală Eurovision, pe 22 mai, la Baku, Azerbaidjan.

Cele mai bune performanțe ale României la Eurovision au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă și interpretată de Mihai Trăistariu.