Costul apartamentelor noi este pe un trend ascendent

Apropo.ro / 24.03.2008, 10:09
Costul apartamentelor noi este pe un trend ascendent
Pretul pe metru patrat de constructie se va majora cu 15 - 20% in primul semestru al acestui an, la un nivel de 750 - 800 de euro pe metru patrat.

Pe fondul majorarii tarifelor la gaze, petrol si energie electrica, dar si la ciment si otel-beton, pretul pe metru patrat de constructie se va majora cu 15 – 20% in primul semestru al acestui an si va avea un nivel de 750 – 800 de euro pe metru patrat, arata Laurentiu Plosceanu, presedintele Asociatiei Antreprenorilor de Constructii Romania (ARACO).

Totodata, presedintele ARACO mai spune ca acest pret poate varia in cazul dezvoltatorilor privati, atunci cand opteaza pentru materiale de constructii de o calitate superioara, comparativ cu cele folosite pentru ridicarea locuintelor ANL, care sunt de nivel mediu. Astfel, exista o diferenta mare intre pretul de vanzare al unui metru patrat construit de un dezvoltator privat, care il poate vinde cu 1.200 – 2.000 de euro si chiar mai mult, fata de un metru patrat construit in cadrul apartamentelor ANL.

Citeste mai mult despre evolutia pretului constructiilor in Gandul