Costul unei tranzactii la POS ar putea fi mai mic

Apropo.ro / 06.05.2002, 19:14
Costul unei tranzactii la POS ar putea fi mai mic
Costurile suportate de bancile emitente de carduri in cazul in care acestea sunt folosite pentru plata la comercianti ar putea fi reduse de aproape 6 ori. Provus Service Provider, Servus ICT si Zapp Mobile au lansat la sfarsitul lunii trecute o aplicatie care permite reducerea

Costurile suportate de bancile emitente de carduri in cazul in care acestea sunt folosite pentru plata la comercianti ar putea fi reduse de aproape 6 ori. Provus Service Provider, Servus ICT si Zapp Mobile au lansat la sfarsitul lunii trecute o aplicatie care permite reducerea semnificativa a duratei si costurilor aferente tranzactiilor pe card la ATM si POS, potrivit unei stiri aparute pe site-ul din domeniul platilor fara numerar – www.no-cash.ro.

„Costurile sunt mai mici pentru ca este vorba de un transfer de date si nu de un apel de voce. Cel mai ieftin apel la Romtelecom este, in cel mai fericit caz, de 600 lei in vreme ce o tranzactie prin aceasta aplicatie poate ajunge pana la 100 lei”, a afirmat, potrivit sursei citate, Eugen Popa, Technical Manager al companiei Servus ICT. „Suntem in discutii cu bancile pentru raspandirea acestei solutii in piata” a declarat Popa.

Aplicatia HSTS (High Speed Transaction Solution) foloseste tehnologie CDMA si permite efectuarea unei tranzactii in doar cateva secunde fata de aproximativ un minut prin solutia bazata pe infrastructura fixa. Costurile pe care trebuie sa le suporte banca depind de volumul de tranzactii si nu de timp, fiind mult mai scazute in comparatie cu sute de dolari pe luna in cazul utilizarii unei linii fixe inchiriate”, potrivit Zapp Mobile.

Ionela Nuta

Tags: