Costumat în gorilă, un om a fost tranchilizat din greșeală!

De: Marian Andrei / 05.06.2014, 17:00
Costumat în gorilă, un om a fost tranchilizat din greșeală!
Un angajat al grădinii zoologice din Insulele Tenerife, care lua parte la un exercițiu de simulare al evadării unei gorile, a fost împușcat, luni, din greșeală, de medicul veterinar al instituției.

Angajații gădinii zoologice  Loro Parque Zoo din Tenerife au efectuat, luni, un exercițiu menit a verifica măsurile luate în cazul în care o gorilă ar evada.

Exercițiul, pe care trebuie să-l facă toate grădinile zoologice din lume, constă în prinderea animalului cu plase, imobilizarea lui urmată de simularea tranchilizării și transportarea înapoi în cușcă. Animalul care evadează este, de obicei, un angajat al grădinii zoologice, îmbrăcat într-un „costum” de gorilă.

Din nefericire, conducerea grădinii zoologice a uitat să anunțe una dintre cele mai importante persoane, medicul veterinar.

Acesta, văzând cum colegii săi încearcă să pridă o „gorilă”, nu a stat pe gânduri și dorind să ajute, a tras o săgeată cu tranchilizant în animal.

Angajatul de 35 de ani, care a primit o doză serioasă de tranchilizant, destinată unui animal de 200 de kilograme, a fost transportat de urgență la spital, unde a primit îngrijiri medicale și acum se simte bine. 

Săgețile cu tranchilizat sunt umplute cu o substanță care, atunci când este injectată, produce sedarea aproape instantanee a animalului.