Costumele din “The Queen’s Gambit” şi “The Crown” expuse în expoziţia virtuală a Muzeului Brooklyn

De: Andra Voiculescu / 18.11.2020, 13:15
Costumele din “The Queen’s Gambit” şi “The Crown” expuse în expoziţia virtuală a Muzeului Brooklyn
Georgina Mihalache

Costumele din serialele Netflix „The Crown” şi „The Queen’s Gambit” sunt acum expuse la expoziţia virtuală gratuită a Muzeului Brooklyn.

Expoziţia prezintă mai multe ţinute feminine din cele două seriale Netflix, explicând modul în care evoluează aspectul lor în timp.

Lucrările din colecţia Muzeului au fost selectate de Matthew Yokobosky, curator senior de modă şi cultură materială. Punctele de atracţie includ un exemplu al vechiului joc de societate egiptean senet (circa 1938–1799 î.Hr.), fotografia americanului Arthur Tress, Boys on Checker Floor, Far Rockaway, NY (1973) şi o lucrare a artistului Hew Locke, Koh-i-noor (2005), un portret al reginei Elisabeta a II-a realizat din sute de jucării şi bibelouri din plastic, printre altele.

Expoziţia virtuală se bazează pe experienţa de organizare şi prezentare a expoziţiilor care aduc laolaltă designul de modă şi obiectele muzeului, inclusiv Killer Heels: The Art of the High-Heeled Shoe (2014), David Bowie is (2018) şi Pierre Cardin: Future Fashion (2019).

Expoziţia include o discuţie virtuală cu Binder, Roberts şi Yokobosky, care merg în culise pentru a explora detalii despre creaţiile de garderobă pentru cele două spectacole. Panoul este moderat de designerul de costume Ruth E. Carter, câştigător al premiului Oscar.

The Queen and The Crown prezintă o expoziţie virtuală de imagini redate digital şi interactive la 360 de grade ale costumelor din cele două serii, împreună cu obiecte conexe din colecţia muzeului, într-o redare a Beaux-Arts Court.

Concepute de Gabriele Binder, hainele din „The Queen’s Gambit” au creat-o pe campioana fictivă de şah din anii 1960, Elizabeth „Beth” Harmon, care purta articole de îmbrăcăminte structurate şi modele alb-negru, inspirate din elementele jocului.

Costumele din „The Crown”, care a debutat cu cel de-al patrulea sezon pe 15 noiembrie, au fost proiectate de câştigătorul Emmy, Amy Roberts, care a creat rochiile de epocă purtate de casa regală britanică din secolul al XX-lea, inclusiv de Regina Elisabeta a II-a, Prinţesa Margareta, Prinţesa Diana şi premierul Margaret Thatcher.

The Queen and The Crown este creată de Netflix în colaborare cu Muzeul Brooklyn. Expoziţia va fi disponibilă până pe 13 decembrie.

 

Sursa foto: captura video