Costuri mici prin optimizarea sistemelor IT

Apropo.ro / 19.07.2004, 14:39
Costuri mici prin optimizarea sistemelor IT
Patru mari companii românești au început deja sa realizeze economii extrem de semnificative la nivelul bugetelor de IT prin utilizarea software-urilor și serviciilor Business Technology Optimization, BTO, a spus Moshe Egert, președintele Mercury Interactive Technologies pentru

Patru mari companii românești au început deja sa realizeze economii extrem de semnificative la nivelul bugetelor de IT prin utilizarea software-urilor și serviciilor Business Technology Optimization, BTO, a spus Moshe Egert, președintele Mercury Interactive Technologies pentru zona EMEA, în timpul unui seminar organizat de S&T România, partenerul local al firmei americane.

„De regula, problema nu este cu tehnologia, cît cu modul de implementare. Abordarea noastra este una diferita – pornim de la ceea ce clientul are deja și optimizam funcționarea sistemului. Conceptul BTO este centrat pe afacerea propriu-zisa, ale carei obiective trebuie sa fie servite și de sistemele IT. O data ce aceste cerințe sunt stabilite, urmeaza dezvoltarea aplicațiilor cele mai potrivite, testarea și optimizarea lor în condiții reale, nu de laborator. Urmarim eliminarea erorilor, maximizarea disponibilitații și performanței, respective rezolvarea problemelor care mai pot aparea”, a adaugat Egert.

Organizațiile mari, cu zeci de proiecte IT care se deruleaza simultan și sute sau mii de calculatoare, întâmpina adesea probleme dintre cele mai neplacute – de la investiții semnificative și care par sa nu se termine niciodata în echipamente hardware și pachete software dintre cele mai complexe și costisitoare, urmate de performanțe discutabile, erori frecvente, „caderi” exasperante ale sistemelor respective, termene mereu depașite de rezolvare a problemelor, costuri care par sa scape de sub control etc.

Mercury este lider autoritar de piața, cu peste 50% cota de piața globala, în domeniul acestor aplicații sofisticate care permit pe de o parte reducerea extrem de semnificativa a costurilor de operare în condițiile creșterii performanțelor, iar pe de alta parte o transparența IT&C News totala „în limbaj de business” a activitaților desfașurate în departamentele de IT. În ultimii cinci ani compania a crescut extrem de rapid, cu ritmuri anuale de creștere a cifrei de afaceri de 30-50%, depașind anul trecut nivelul de 500 de milioane de dolari.

În România, Mercury este reprezentata de S&T, un integrator de sisteme și furnizor de soluții informatice complexe, cu o puternica prezența locala în 20 de țari din regiune.

Reprezentanții S&T Romania spun ca pâna la sfârșitul anului în curs cel puțin alte doua mari companii românești vor începe implementarea BTO.

Mediafax Business/ IT