Cotabiţă, adus din nou la Spitalul Floreasca

De: Nicoleta Nicolae / 03.07.2015, 16:00
Cotabiţă, adus din nou la Spitalul Floreasca
Cântăreţul Gabriel Cotabiţă, aflat în recuperare la Spitalul Elias, după un stop cardio-respirator, a fost dus din nou la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a fost iniţial internat, pentru montarea unui defibrilator intern.

Cotabiţă a fost transferat, vineri, la Spitalul Floreasca, la Secţia de cardiologie, pentru montarea unui defibrilator intern care va servi la evitarea unor tulburări de ritm cardiac, a declarat pentru MEDIAFAX directorul medical al Spitalului Elias, Dana Safta.

Ea a mai precizat că recuperarea cântăreţului decurge foarte bine, acesta urmând să revină sâmbătă la Elias.

Gabriel Cotabiţă a fost transferat, pe 16 iunie, de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat din 8 mai, la Spitalul Elias, pentru un proces complex de recuperare, declara atunci pentru MEDIAFAX Dana Safta.

Ea a precizat că nu se pune problema ca Gabriel Cotabiţă să fie supus vreunei intervenţii chirurgicale, ci a fost internat la Spitalul Elias strict pentru recuperare complexă.

Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Floreasca au anunţat, printr-un comunicat de presă, că Gabriel Cotabiţă are stare generală bună şi se alimentează oral.

„Pacientul se află în stare generală bună, echilibrat respirator şi hemodinamic, cu mobilitate prezentă şi se alimentează oral. În cursul acestei dimineţi a fost transferat la Spitalul Elias pentru tratament de specialitate şi recuperare complexă”, se arată în comunicatul Spitalului Floreasca.

Surse medicale au precizat, pentru MEDIAFAX, că Gabriel Cotabiţă are nevoie de recuperare logopedică şi motorie, incluzând kinetoterapie şi fizioterapie.

Cotabiţă a fost internat în Clinica de Recuperare Medicală de la Spitalul Elias, condusă de profesor dr. Mihai Berteanu.

Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Floreasca anunţau, în 11 iunie, că starea lui Gabriel Cotabiţă este uşor ameliorată, artistul beneficiind de şedinte de fizio-kinetoterapie şi asistenţă psihologică.

„Pacientul prezintă o suferinţă cerebrală postanoxică, cu dezorientare temporospaţială şi perioade de agitaţie psihomotorie. Este stabil din punct de vedere respirator şi hemodinamic, starea generală fiind uşor ameliorată”, arăta Spitalul de Urgenţă Floreasca, într-un comunicat de presă”.

Sursa: MEDIAFAX