Cea mai vîrstnica gravida din lume, Adriana Iliescu, a nascut o fetița

Apropo.ro / 17.01.2005, 10:39
Cea mai vîrstnica gravida din lume, Adriana Iliescu, a nascut o fetița
Cea mai vîrstnica gravida din lume, Adriana Iliescu, avînd o sarcica gemelara, a nascut, duminica, primul sau copil, al doilea oprindu-se din evoluție. Adriana Iliescu, în vîrsta de 67 de ani, a nascut o fetița de 1,450 de kilograme, la Spitalul "Panait Sîrbu" din București.


Cea mai vîrstnica gravida din lume, Adriana Iliescu, avînd o sarcica gemelara, a nascut, duminica, primul sau copil, al doilea oprindu-se din evoluție.

Adriana Iliescu, în vîrsta de 67 de ani, a nascut o fetița de 1,450 de kilograme, la Spitalul „Panait Sîrbu” din București.

Directorul spitalului, Bogdan Marinescu, a declarat ca mama și fetița se simt bine.

Șeful Spitalului „Panait Sîrbu” a anunțat o conferința de presa referitoare la acest caz, duminica, la ora 17.00.

Iliescu a nascut dupa noua ani de tratament în diverse clinicide specialitate din țara.

Femeia a urmat un tratament îndelungat pentru a înlatura efectele menopauzei și a ramas însarcinata.

Cazul ei este o premiera în România, dar și în lume, fiind extrem de rare situațiile în care femei a caror vîrsta depașește 55-60 de ani reușesc sa aduca pe lume copii.

În Departamentul de reproducere umana asistata – înființat în 1999, în incinta Spitalului „Panait Sârbu” – au fost concepuți prin fertilizare in vitro și ICSI (Intra Cytoplasmic Sperm Injection, care consta în injectarea artificiala a spermatozoidului în interiorul unui ovul) peste o suta de copii. Alții o suta au fost concepuți prin fertilizare artificiala, aceștia fiind de fapt singurii copii din țara concepuți prin însamînțare cu sperma de la donator din Banca de Sperma și singurii copii din România concepuți din embrion.

Mediafax