Armele nu omoara oameni, oamenii se omoara intre ei!

Apropo.ro / 18.02.2009, 17:10
Armele nu omoara oameni, oamenii se omoara intre ei!
Incidentele din ultimul timp ar fi putut fi evitate daca fortele de ordine ar fi avut pregatirea necesara.

Statistic vorbind stam bine la capitolul arme, raportandu-ne la SUA. Aproape 70.000 de romani detin arme letale, conform Registrului National al Armelor. Numarul armelor detinute de acestia se apropie de 100.000 de bucati. Din fericire, 83.000 de arme sunt de vanatoare si  alte 10.000 sunt clasate drept arme de tir folosite de profesionisti. Pe langa acesti 70.000 de proprietari de arme letale mai exista aproximativ 32.000 de cetateni romani care detin arme cu bile de cauciuc sau aer comprimat. Vi se pare mult? Aflati ca numarul posesorilor de arme in SUA este de 80.000.000 (da, 80 de milioane)!

Lasand la o parte statisticile, atitudinea posesorilor de arme din Romania devine din ce in ce mai periculoasa si incidentele cu arme de foc apar din ce in ce mai des ("Guns don’t kill people, people kill people!"). Cred ca daca s-ar face un control de rutina la participantii din trafic, in Bucuresti, s-ar putea umple un muzeu cu arme artizanale, sabii, bate, pistoale etc.

Desi avem o legislatie destul de dificila pentru a obtine un permis de port arma in Romania, pe care o puteti inspecta aici, numarul cazurilor de folosire ilegala a armamentului a crescut alarmant de repede.

Nu voi incepe sa enumar cum se vand arme la coltul strazii, cum se fura din unitatile militare ca in codru si nici nu voi preciza legislatia de doi bani in cazul in care prinzi un hot in casa ta si te ataca, iar tu esti obligat sa ii raspunzi la atac cu o arma la fel de periculoasa (daca el are cutit, tu nu poti riposta cu un pistol etc). Nici nu vreau sa amintesc de cazurile in care anumiti oameni influenti au impuscat pe proprietatea lor tineri lipsiti de aparare direct in cap (din greseala) si cazurile s-au musamalizat, atrangand presa spre subiecte precum ce mananca eleva porno, cu ce detergent spala rufele Laura Andresan s.a.m.d.

Suntem un popor de oameni tristi, oameni care si-au pierdut curajul, oameni care nu dau doi bani pe cel de langa si decat sa sara in ajutor grabesc pasul in directia opusa.

De aceea rata criminalitatii va creste iar talharii, smecherii de cartier si micii mafioti vor profita din plin de indiferenta care ne inconjoara.

Sa luam ca exemplu cazul unui sofer din Timisoara:

 

Cum ti se pare reactia soferului agresiv? Crezi ca asta este solutia pentru rezolvarea problemelor din trafic?

Sa mai amintesc ca daca nu depui plangere agresorul nu pateste nimic? Lasa, poate altadata.

Politia a pierdut increderea populatiei, ba chiar ofiterii din trafic au inceput sa fie batuti, scuipati, palmuiti, impinsi sau ignorati de catre soferii romani.

Eu le-as recomanda un curs intensiv cu instructori de la trupele Specnaz, poate asa vor avea si ei o sansa impotriva recalcitrantilor de la volan.

 

Crezi ca daca politistii ar avea astfel de pregatire fizica soferii ar mai reactiona violent in prezenta acestora?

Ce sa mai zicem despre talhariile la casele de schimb valutar.

De ce le este permis patronilor de case de schimb valutar sa functioneze fara sistem de monitorizare video, agent de paza bine instruit si innarmat, geamuri blindate si sistem de blocare al talharului? Ca sa avem ce da la stiri, normal.

Aceste incidente sunt doar inceputul unor vremuri grele si va dura mult pana cand autoritatile vor lua masuri drastice pentru siguranta populatiei. Pedepsele actuale aplicate infractorilor sunt "frectie la picior de lemn" si pana cand sistemul nu-i va regurgita pe cei care primesc spaga si ajuta criminalii sa stea afara, vom trai cu frica zilei de maine si vom ajunge sa ne impuscam unii pe altii ca la americani.

Cel mai bun exemplu este desenul animat din cadrul filmului "Bowling for Columbine", in regia lui Michael Moore:

 

Sursa Foto: Emaramures.ro