Spatiu verde protejat cu… beton

Apropo.ro / 04.07.2008, 10:13
Spatiu verde protejat cu... beton
Primaria lui Ontanu a aprobat blocuri de 14 etaje pe aproape un hectar de brazi si iarba

In campania electorala si la preluarea celui de-al treilea mandat, primarul Neculai Ontanu a spus ca protejeaza spatiile verzi, insa a omis sa descrie cum face asta: acoperindu-le cu un strat de beton. La sfarsitul lunii martie, Consiliul local al sectorului 2 a aprobat construirea unor blocuri de 14 etaje pe o fasie de teren cu brazi si vegetatie care desparte bulevardul Barbu Vacarescu de strada Gara Herastrau. Suprafata de spatiu verde care va fi rasa – 8.300 de metri patrati. Numele beneficiarului este tinut la secret de primarie, ca dealtfel tot ce este legat de acest tun imobiliar.

Lovitura a fost ascunsa intre alte 54 de planuri urbanistice de detaliu. Aprobarea „la gramada” are si o explicatie. In mod normal legea nu ar fi dat voie nimanui sa construiasca pe acel spatiu, pentru ca terenul respectiv apare in actele de la Capitala (PUG si PUZ) ca facand parte din zona V5, adica o zona verde protejata printr-o ordonanta de Guvern (114/2007) care interzice clar transformarea spatiilor verzi in zone construibile.

Citeste despre "ingineriile" Consiliului Local al Sectorului 2, in Gandul

CONCURS: Castiga invitatii la ArtMania Festival 2008!


 

Citeste si:

Tariceanu comenteaza, sindicalistii pluseaza

Tariceanu comenteaza, sindicalistii pluseaza

Pentru a doua zi consecutiv, sindicalistii picheteaza sediile ministerelor Muncii si Finantelor, cerand Guvernului majorarea salariului minim la 600 de lei din 1 iulie, a…

Petrom tine stacheta sus

Petrom tine stacheta sus

Petrom a majorat preturile benzinelor si motorinelor comercializate prin reteaua proprie de distributie, cu 7 bani, respectiv 6 bani pe litru.

Romanii se imprumuta fara sa inteleaga costurile

Romanii se imprumuta fara sa inteleaga costurile

Peste 90% din romani nu stiu ce inseamna dobanda anuala efectiva (DAE), arata un studiu realizat de Grupul de Economie Aplicata (GEA).

Jocul zilei

Clipul zilei

Electric Man Emisarii culturii romanesti
Lupta pentru a deveni cel mai puternic Stickmen din univers Cuvinte cheie: Petrica Americanu’ – No Comment!
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau
Comenteaza trimite pe ym printeaza