Cotlete de berbec cu orez

Apropo.ro / 14.02.2006, 16:59
Cotlete de berbec cu orez
Ingrediente pentru 4 porții 8 cotlete de berbec, 2 fire de praz, 300 g orez cu bobul rotund, ulei, 1 pahar de vin alb demisec, supa de legume, 3-4 caței de usturoi, rozmarin, nucșoara, cimbru, sare, piper. Preparare Prazul se taie rondele subțiri și se


Ingrediente pentru 4 porții
8 cotlete de berbec, 2 fire de praz, 300 g orez cu bobul rotund, ulei, 1 pahar de vin alb demisec, supa de legume, 3-4 caței de usturoi, rozmarin, nucșoara, cimbru, sare, piper.

Preparare
Prazul se taie rondele subțiri și se calește în ulei. Se adauga orezul spalat și zvantat. Cand devine sticlos, se stinge cu supa. Se presara sare, piper, nucșoara, se adauga vinul și se pune intr-un vas termorezistent.

Separat, se piseaza usturoiul, se adauga puțin ulei, se presara cimbru, rozmarin, sare și piper. Cu acest amestec se ung cotletele de berbec. Se lasa sa stea la rece 30 de minute și apoi se frig pe gratar. Cand sunt gata rumenite, se așaza peste orez și se mai lasa la cuptor 15-20 de minute.