Covor de flori, din 15.000 de lalelele, expus în Centrul Vechi din București

De: Carmen Ulian / 03.04.2015, 15:00
Covor de flori, din 15.000 de lalelele, expus în Centrul Vechi din București
Un covor de flori cu 15.000 de lalele a fost expus vineri, în Centrul Vechi, în fața BNR, în cadrul unei campanii dedicată luptei cu boala Parkinson.

Acțiunea marchează debutul campaniei de informare și educare „Grădina cu speranțe” dedicată luptei împotriva Bolii Parkinson, campanie organizată de Asociația de Luptă împotriva Bolii Parkinson, în parteneriat cu Societatea Română de Neurologie.

Covorul de lalele este primul covor din flori realizat în România, are 50 mp și este realizat din peste 15.000 lalele roșii și va fi expus până duminică, 5 aprilie, urmând ca ulterior florile să fie împărțite trecătorilor.

Peste 72.000 de români suferă de Boala Parkinson, aceasta fiind cea de-a doua afecțiune neurologică degenerativă, la nivel național. Parkinson se declanșează cel mai frecvent în intervalul de vârstă 50 – 70 de an, însă in ultimii ani a crescut numărul persoanelor care prezintă simptome în jurul vârstei de 40 de ani,

Boala Parkinson este o boală degenerativă cauzată de distrugerea progresivă a neuronilor care produc dopamina (substanța neurotransmițătoare responsabilă de capacitatea organismului de a-și controla mișcările). În boala Parkinson, se consideră că simptomele devin manifeste atunci când nivelul dopaminei din creier scade cu mai mult de 50% față de valorile normale.