Covorul zburător din Turkmenistan (Poze)

Apropo.ro / 23.02.2012, 13:59
Un grup de arhitecți a venit cu un nou concept pentru Aeroportul Internațional din Ashkhabad, aflat la 35 de kilometri distanță de capitala Turkmenistanului.

Arhitecții de la Studio 44 au o viziune aparte pentru Aeroportul International din Ashkhabad, care se va numi „Oguz Khan” și se va baza pe tiparul etnic al țării.

GALERIE FOTO

AEROPORT TURMEKISTAN

Totul va fi decorat in stil traditional

Aceștia au optat pentru un covor uriaș care să fie pe post de plafon pentru clădirea aeroportului. A fost ales acest proiect pentru că Turkmenistanul este cunoscut în întreaga lume pentru covoarele de lux pe care le are.

Plafonul va fi un uriaș covor multicolor, în valuri, ca și cum ar fi bătut de vânt, care să amintească de basmele cu carpete zburătoare.

AEROPORT TURMEKISTAN

Covorul zburator din desertul Turkmenistanului

Carpeta-plafon va avea inserții de panouri solare care să asigure funcționarea optimă a aerului condiționat.

Și dacă exteriorul îți taie răsuflarea atunci când este privit de sus, aflați că nici interiorul nu este mai prejos.

Aeroportul va fi construit pe patru etaje, unde vor exista restaurante, cafenele, cameră de așteptare, magazine, birouri de informații, toate decorate în specificul tradițional al Turkmenistanului.

Parcarea va fi construită subteran, extrem de spațioasă, iar deasupra va exista o piscină luminată. De-a lungul acesteia, vor exista fântâni arteziene.

AEROPORT TURMEKISTAN

Aeroportul Oguz Khan

Terminalul VIP ocupă un loc aparte în derularea proiectului. Acesta va fi construit în formă de semilună, cu intrare subterană, va fi transparent și va avea amplasată o fântână arteziană la intrare.

Ambele clădiri vor fi de categoria 8 stele, echipat după ultima tehnologie. Inclusiv pista aeroportului va fi decorată tradițional turkmen.

În Ashgabad există deja un aeroport, însă locația orașului (între Europa și Asia) a făcut ca autoritățile să dorească realizarea unuia nou, mai bine amplasat.