Cozmin Gusa: Votul uninominal este în avantajul oligarhilor

Apropo.ro / 13.07.2007, 12:56
Cozmin Gusa: Votul uninominal este în avantajul oligarhilor
Presedintele Partidului Initiativa Nationala Cozmin Gusa a declarat, vineri, într-o conferinta de presa la Drobeta Turnu Severin, ca votul uninominal ar duce la formarea unui parlament controlat de oligarhi, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Oamenii nu stiu ca votul uninominal

Presedintele Partidului Initiativa Nationala Cozmin Gusa a declarat, vineri, într-o conferinta de presa la Drobeta Turnu Severin, ca votul uninominal ar duce la formarea unui parlament controlat de oligarhi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Oamenii nu stiu ca votul uninominal ne va da posibilitatea sa cunoastem îndeaproape oamenii pe care sa-i votam, ei nu stiu ca votul uninominal ar însemna foarte multi bani. Ca sa poata cunoste un om nou care a intrat în politica, respectivul trebuie sa îsi faca zeci de mii de afise, care înseamna câteva zeci de mii de euro buni, pentru reclamele în presa locala.”, a precizat Gusa, motivând ca politicienii tineri nu au bani sa sustina o campanie de imagine.

„Ca sa lupti cu sanse pentru un post de parlamentar, trebuie sa dispui de 60.000 – 80.000 de euro, iar politicienii tineri nu dispun de acesti bani ca sa poata ajunga parlamentar în 2008 pe baza votului uninominal. Este în avantajul politicienilor vechi, angajatii oligarhilor, pentru ca cel mai simplu acest vot ar putea sa duca la un Parlament controlat de oligarhi. Pentru ei n-ar fi mare lucru sa îsi puna angajatii sa candideze pentru judetele din România. Acest vot este în avantajul grupului lui Tiriac, lui Voiculescu, pentru care nu ar fi o problema sa finanteze”, a mai precizat Gusa.

Mediafax