Craciun in Bucurestiul de altadata (Poze)

Apropo.ro / 24.12.2011, 14:30
Te-ai intrebat cum sarbatoreau bunicii tai Craciunul cu zeci de ani in urma si ce diferente sunt intre traditiile de altadata si cele din "epoca mall-urilor"? Iata o galerie foto comparativa.

Plimbarile cu sania trasa de cai la sosea si iesirile la patinoar, in Cismigiu, erau principalele distractii ale bucurestenilor, in urma cu 90 de ani.

Acum, moda s-a schimbat, iar sania a fost inlocuita cu ATV-ul si snowmobilul. Au ramas neschimbate pasiunea pentru patinaj si colindatul, desi copiii nu mai cunosc versurile colindelor ca altadata si nu mai au vestimentatie specifica.

Vezi mai multe poze

Craciunul, atunci si acum

Pe silviacolfescu.blogspot.com veti gasi o serie de imagini cu Bucurestiul vechi, adunate din colectii particulare, arhiva Muzeului Municipiului Bucuresti sau carti de specialitate.

In vremea bunicilor nostri, departe de epoca mall-urilor, a super-market-urilor si a cozonacilor cumparati de la cofetarie, fulgii de nea imbracau orasul de sarbatoare inca de la inceputul lunii decembrie.

Cel mai ciudat, nici iarna nu mai e ce era. Suntem aproape de Craciun si azi erau la pranz vreo 8 grade. Iar de zapada nici urma”, remarca Silvia Coifescu, pe blogul sau.