Craciunul in Statele Unite ale Americii

Apropo.ro / 30.11.2006, 14:00
Craciunul in Statele Unite ale Americii
In America pregatirile de Craciun incep foarte devreme. Prima zi importanta este penultima zi de joi a lunii noiembrie, Thanksgiving Day (Ziua Recunostintei). De la sfarsitul lunii noiembrie deja se simte spiritul festiv de Craciun. In binecunoscutul Rockefeller Center, langa patinoar se

In America pregatirile de Craciun incep foarte devreme.

Prima zi importanta este penultima zi de joi a lunii noiembrie, Thanksgiving Day (Ziua Recunostintei). De la sfarsitul lunii noiembrie deja se simte spiritul festiv de Craciun.

In binecunoscutul Rockefeller Center, langa patinoar se impodobesc deja brazi de zeci de metri inaltime.

In centrele comerciale apar zilnic noi ornamente de sarbatori, alaturi de Mos Craciun pe sania sa cu reni si de spiridusi. De peste tot se simte mirosul de brad, si se aude colinda „Santa Claus is coming to town…”

Un magazin apartinand lantului Hallmark vinde pe durata intregului an ornamente de Craciun.

Inainte de Craciun copiii il asteapta pe Santa Claus, la fel ca si in tarile europene. Fiecare membru al familiei primeste obligatoriu cate un bat din zahar, insa datoria mosului nu se termina aici. Tot el raspunde si de cadourile de Craciun, pe care le lasa sub brad, conform scrisorilor pe care le-a primit de la copii, in functie de cat de cuminti au fost pe parcursul anului.