Cramele Recaș apeleaza la ajutorul expertilor

Apropo.ro / 20.10.2005, 11:25
Cramele Recaș apeleaza la ajutorul expertilor
Cramele Recaș din Banat, unul dintre cei mai mari apreciați producatori de vin din România a luat masuri suplimentare de prevenire a efectelor ploilor din timpul verii și a apelat anul acesta la ajutorul australianului Hartley Smithers, consultant a peste 20 de podgorii

Cramele Recaș din Banat, unul dintre cei mai mari apreciați producatori de vin din România a luat masuri suplimentare de prevenire a efectelor ploilor din timpul verii și a apelat anul acesta la ajutorul australianului Hartley Smithers, consultant a peste 20 de podgorii din lume și creator al unuia dintre cele mai apreciate branduri din lume, Yellowtail.

„De o buna perioada de timp cei mai buni specialiști mondiali în producția de vinuri sunt pregatiți și provin din Australia, Noua Zeelanda și Africa de Sud. În ultimii ani am apelat la vinificatori din aceste țari pentru a produce vinurile noastre. Aceasta decizie este fireasca din moment ce peste 70% din producția noastra este exportata în Uniunea Europeana și America de Nord” – Philip Cox, Comercial Manager & Share Holder Cramele Recaș.

Aflat la Recaș înca din luna septembrie, a.c., Mr. Harley Smithers, specialistul australian în vinuri, cu o experiența de peste 20 de ani, a analizat culturile de struguri în plin proces de recoltare și da asigurari potrivit carora producția de vin obținut din culturile din acest an va fi una de excepție.

„Am analizat strugurii ce se recolteaza în aceasta toamna în podgoriile Recaș și am constatat ca aceștia nu au fost afectați de condițiile climaterice din acest an în nici un fel.

Am venit la Recaș pentru a obține cel mai bun vin produs în România prin gasirea soluției optime de vinificare. Aici am avut placuta surpriza sa constat ca la Cramele Recaș linia tehnologica de producere a vinului se situeaza la cele mai ridicate și actuale standarde internaționale, ceea ce imi permite controlarea proceselor de vinifcație astfel încât sa obținem un vin de excepție” a declarat Hartley Smithers, Senior Winemaker în producția de vin.

Despre CRAMELE RECAȘ

CRAMELE RECAȘ reprezinta cel mai mare complex de vinificație din Banat, dotat cu utilaje de ultima generație și cu un spațiu de producție și depozitare de circa 7 milioane de litri de vin.

Cu o tradiție atestata de peste 600 de ani, vinurile podgoriilor Recaș au garanția ceruta de normele europene de calitate, concurând cu succes cu vinurile marilor producatori mondiali, în ceea ce privește soiuri consacrate precum: Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Grigio, Chardonnay, Riesling.