Crap la cuptor cu legume

Apropo.ro / 24.02.2006, 15:25
Crap la cuptor cu legume
Ingrediente pentru 4 porții 1 crap de 1,5 kg, 4 cepe mari, 4 roșii mari, 4 caței de usturoi, 3 ardei grași, 100 ml ulei, 100 ml vin alb, 1 lamaie, cimbru, foaie dafin, sare, piper. Preparare Peștele se curața de solzi și intestine, se taie în doua


Ingrediente pentru 4 porții
1 crap de 1,5 kg, 4 cepe mari, 4 roșii mari, 4 caței de usturoi, 3 ardei grași, 100 ml ulei, 100 ml vin alb, 1 lamaie, cimbru, foaie dafin, sare, piper.

Preparare
Peștele se curața de solzi și intestine, se taie în doua jumatați de-a lungul șirei și, apoi, fiecare jumatate se împarte în bucați potrivite. Se spala, se sareaza și se lasa sa stea o ora la rece.

Ceapa se taie inele, se calește în ulei încins, se adauga ardeii taiați fașii, roșiile decojite și taiate rondele. Apoi se adauga usturoiul tocat, cimbrul, foaia de dafin, sare, piper și felii de lamaie. Deasupra legumelor, se așaza bucațile de pește, se stropește totul cu vin și apa, apoi se pune la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Se servește cald sau rece, cu mamaliguța.