Crash! Boom! Bang! Accidente cu vedete

Apropo.ro / 31.10.2005, 11:53
Crash! Boom! Bang! Accidente cu vedete
Unii s-au ales cu sperieturi zdravene, alții cu semne și sechele, unii vorbesc deschis (și fac haz de necaz), alții prefera sa pastreze momentul... impactului doar pentru sufletul lor. Numai în ultimele saptamani, cateva vedete de prima mana s-au trezit "acroșate"

Unii s-au ales cu sperieturi zdravene, alții cu semne și sechele, unii vorbesc deschis (și fac haz de necaz), alții prefera sa pastreze momentul… impactului doar pentru sufletul lor. Numai în ultimele saptamani, cateva vedete de prima mana s-au trezit „acroșate” pe nepusa masa. Am strans personaje unul și unul: cel mai „tare” fiind Vali Vijelie care a avut ceva accidente, deși a uitat sa-și ia carnet de șofer…

Ce au în comun Dan Bittman, Șerban Huidu, Andreea Antonescu, Mihai Dobrovolschi, Cabral, Adi de la Valcea și Vali Vijelie? Accidente, doamnelor și domnilor. Adica… crash! boom! bang! Nu ne propunem sa-i luam painea de la gura domnului Virgil Vochina (vi-l amintiți? cel cu „Reflecțiile rutiere”!), vrem doar sa aflam cate ceva din experiențele lor…

Cel mai recent s-au accidentat Șerban Huidu și Dan Bittman. Presa a vuit cand Huidu și-a șifonat motorul (un Ducati) din cauza unui Opel grabit și… extrem de neatent. Iar Carcotașului nu i-a placut deloc sa fie astfel în centrul atenției. „Chiar nu vreau sa vorbesc de accident, ne-a spus el. A intrat unul în mine și toate ziarele s-au grabit sa preia o știre data pe flux de poliție”.

Dan Bittman, vocea Holograf, deși se pazește (conducand prudent, mai ales de cand este tatic), tot are ghinion. E drept ca niciodata cand este el la volan. „Am mai avut un singur accident, demult, prin ’95-’96. Și, atunci, am intrat frontal într-un camion, eu nefiind la volan, ca și acum de altfel… Ce sa spun? Totul a fost într-o fracțiune de secunda, nici n-am apucat sa vad cine ne-a lovit și ce s-a întamplat, doar am auzit, și dupa aia ne-am și rostogolit… n-a fost tocmai placut. Acum fac niște radiografii la un genunchi sa vad daca e vreo fisura ceva, ca înca e dureros”.

Bittman este șofer din ’91 și-și amintește ca a obținut permisul de șofer din a doua încercare (dar l-a luat din prima pe cel de motociclist). Sala a fost de vina.

Andreea Antonescu nu numai ca s-a atins de un tramvai, dar cateva luni a ramas fara carnet și mașina. De suparare a plecat în America, iar cand s-a întors, a circulat o vreme cu mașina fratelui ei. „A fost singurul meu accident și m-am speriat foarte tare. S-a întamplat anul trecut prin noiembrie. Eram în Oradea și ma țineam tot timpul dupa mașina unui prieten, pentru ca eu nu știam pe unde s-o iau. El a trecut o linie de tramvai și era acolo un semn cedeaza, acoperit de pancarte…

Nu-i o scuza de-a mea, asta-i adevarul, pentru ca m-am întors sa vad cat de chioara am putut sa fiu… sau cat de blonda. Și nu l-am vazut nici a doua oara. Nu m-am mai asigurat, n-am vazut tramvaiul, n-am vazut nici semnul… prietena mea care era cu mine a țipat . În secunda aia am scos mașina pe liber, aveam viteza foarte mica, n-am știut ce sa fac. A intrat în mine fara sa claxoneze, fara sa franeze… M-a scos pe bordura, mi-a facut explozie la toate cauciucurile, mi-a spart 2 jante”. BMW-ul Andreei a fost facut zob, avand nevoie de 5-6 luni de service. Și de cheltuieli pe masura. Concluzia? Andreea nu mai apasa pedala accelerației pana la podea. „Am trecut prin chestia asta și n-aș vrea sa se mai repete. Am atins 240 de kilometri pe ora. Era înconștiența. Senzații tari, de-ale copilariei. N-aș mai merge așa”.

Mihai Dobrovolschi, omul de la Guerrilla, a pațit-o mai demult, cand se dadea cu motorul. „Ieșeam din Sinaia, își amintește, și la un stop, un… idiot cu Dacie a ezitat, a trecut cu un metru în fața mea, n-a știut daca mai are timp sa plece și… am intrat taman în parapet”. Urmarea? Dobro al nostru a stat cu clavicula într-un ham, dar pentru ca nu l-a ascultat pana la capat pe nenea doctorul, s-a transformat într-un soi de… barometru. „La vreo 3 zile am plecat în Germania (bine, neconducand eu) și clavicula nu s-a lipit prea bine. Mi s-a zis ca mai încolo, cand o sa ploua, o sa fie nasol. O sa fac un fel de pseudo-ostoporoza”.

Afla mai multe despre accidentele vedetelor numai în

Tags: