CRBL si Alex – Cel mai bun să cîştige la Dansez pentru tine

De: Cătălina Matei / 05.11.2007, 00:00
CRBL si Alex - Cel mai bun să cîştige la Dansez pentru tine
Amîndoi sînt dansatori înnăscuţi, fac din orice mişcare un adevărat spectacol, iar acum sînt concurenţi în competiţia viselor de la PRO TV. Prieteni buni în viaţa reală, CRBL şi Alex sînt în concurenţă pe ringul de dans. Iar în cazul unui duel, băieţii merg pe aceeaşi deviză, tatuată chiar pe braţul lui CRBL: ”Only the strong survives!”.
Fiecare apariţie a lor e un spectacol. Se mişcă de parcă ar fi din plastilină, dansează senzaţional şi sînt simpatici foc. Pentru unele domnişoare, chiar mai mult! Cert e că le sfîrîie călcîiele pe ringul de la ”Dansez pentru tine” şi fiecare luptă pentru partenera lui. Dacă CRBL şi Marieta au spart gheaţa şi au obţinut primul 10 din acest sezon, Alex şi Cristina i-au urmat îndeaproape şi au fost şi ei răsplătiţi cu nota maximă. Iar show-ul e abia la început! Amîndoi promit că vor da tot ce au mai bun pentru ca visele fetelor să se împlinească cît mai repede. Cît despre un posibil duel între cei doi prieteni…. aceştia şi-l doresc cît mai tîrziu, poate în finală. Cu siguranţă, vor ieşi scîntei! De bucurie!
Valsul… doar la nuntă!
Obişnuiţi să-i vedem pe băieţi dansînd doar pe ritmuri de break dance sau r’n’b, am fost surprinşi să-i urmărim în prima ediţie a show-ului îmbrăcaţi la patru ace şi dansînd vals. Dacă CRBL are în spate multe ore de balet, prin urmare şi-a reamintit repede regulile stilului, pentru Alex a fost ceva mai greu: ”Nu vreau să fiu mare dansator de vals sau de tango. Chiar dacă de vals voi mai avea nevoie, la nuntă cel puţin!”. Cît despre frac… partenerul Cristinei completează: ”Nu e genul meu să port costume, chiar deloc! Însă m-am simţit confortabil în frac, chiar dacă arătam ca un pinguin funky!”. În acelaşi timp, CRBL a fost încîntat de fracul său: ”Mie îmi place să mă îmbrac la costum, cu cămaşă şi cravată, dar n-am unde. În particular, dacă mă vede cineva îmbrăcat aşa, mi se spune: ”. În schimb, charleston-ul le-a ieşit… de nota 10! Nici la folclor n-au stat mai rău. CRBL şi Marieta şi-au adjudecat primul 10, iar Alex a demonstrat cît de bine poate să danseze un oltean get-bet pe o bătută de la moldoveni. Alături de Cristina, bineînţeles!
Antrenamente cît cuprinde
Chiar dacă par floare la ureche, evoluţiile de la ”Dansez pentru tine” se realizează după multe ore de antrenament. Cam cîte cinci pe zi, în fiecare dimineaţă. De cele mai multe ori, pentru Alex, ziua se termină şi cu vreun concert în celălalt capăt al ţării. La Suceava, de exemplu. Iar a doua zi… înapoi la antrenamente. ”E un program infernal, dar îmi place. În plus, sînt obişnuit cu efortul fizic. Oricum, mi-am promis o săptămînă de somn după ce se termină concursul, în care să mă trezesc doar pentru a mînca şi pentru a merge la toaletă. Atît! În rest… somn!”. CRBL schimbă cam cinci tricouri la fiecare antrenament. Şi repetă pînă iese totul aproape perfect: ”Uneori, depăşim acele cinci ore, chiar dacă asta înseamnă să repetăm pe holuri, pe unde apucăm. Sîntem foarte buni pentru că repetăm mai mult decît ceilalţi. În afară de această pregătire, nu prea mai fac nimic altceva. Am redus foarte mult din concertele cu Simplu şi tot ce fac este să dansez pentru Marieta”. Chiar dacă este hipoacuzică, beneficiind doar de 40% din capacitatea auzului, partenera lui CRBL reuşeşte să ţină ritmul perfect. ”Ne înţelegem foarte bine, chiar dacă eu trebuie să vorbesc foarte tare. Însă citeşte foarte bine pe buze şi foloseşte şi aparatul auditiv. Facem foarte multe mişcări şi alegem doar ce poate ea. Atunci cînd muzica pe care repetăm nu are un bas puternic, lăsăm o boxă jos, pe podea. La folclor, de exemplu, doar ţambalul şi contrabasul ţineau basul, ceea ce pentru Marieta a fost un pic mai greu. Ca să simtă ritmul, vibraţiile, sînt necesare tobele. Dar s-a descurcat excepţional la folclor şi am luat şi primul 10 din concurs”. La rîndul lui, Alex îşi susţine partenera la fel de tare: ”Cristina este o fată extraordinară. Ne înţelegem foarte bine şi sper să reuşim să-l salvăm pe soţul ei. Deşi situaţia ei de acasă este tragică, reuşeşte să se concentreze şi să fie veselă. Sînt convins că acest concurs poate schimba vieţi şi asta îmi doresc şi eu, să o pot ajuta pe Cristina. Aşa că o să dansez şi mai bine”.
”Ori sus, ori jos!”
Deşi îşi doresc ca fiecare vis din competiţie să aibă un final fericit, băieţii ştiu că trebuie să lupte pentru partenerele lor şi să le ajute să-şi învingă emoţiile. ”La prima ediţie, am avut aşa emoţii cum
n-am avut niciodată. Poate doar cînd am făcut sex prima dată! Dar mi-am intrat repede în formă, m-am obişnuit cu publicul, cu platoul, cu juriul”, povesteşte Alex. Pentru că are ani buni în spate ca dansator, dar şi multe ore de balet, de la CRBL se aşteaptă evoluţii spectaculoase. ”Mi-e greu să mă gîndesc la ce înseamnă paso doble, cha-cha, merengue… Mai ales că juriul abia aşteaptă să greşesc ca să mă depuncteze mai mult decît pe ceilalţi! Tocmai din cauza experienţei mele ca dansator. Şi, atunci, pentru mine nu există decît două variante: ori sus, ori jos! Cale de mijloc nu există. În momentul în care voi greşi ceva, cu siguranţă voi primi note de 5 sau 6”. Dacă Alex se dovedeşte a fi un concurent foarte ascultător şi respectă cu sfinţenie indicaţiile coregrafei, la CRBL situaţia se schimbă. Nu se ceartă niciodată cu Elena, coregrafa echipei, dar se implică foarte mult la conceperea dansurilor.
Cine cîştigă?
Dacă se va ajunge la un duel între cei doi prieteni, va cîştiga… cel mai bun. ”Only the strong survives!”, aşa este tatuat pe braţul lui CRBL. ”Chiar dacă sîntem într-o competiţie, nu înseamnă că trebuie să fim şi rivali. Îl susţin, îi urmăresc fiecare evoluţie şi mă bucur pentru fiecare 10 pe care îl ia. Dacă ar fi să cădem la duel amîndoi, am face o figură bună. Îmi doresc foarte tare să cîştig, evident! Dar, indiferent de ce se va întîmpla, tot rămînem prieteni”, declară Alex Velea sau… Yamasha. Ce declară CRBL? ”Sper să nu cădem la duel sau, dacă s-ar ajunge la acest punct, măcar să fie în finală. Într-adevăr, cine e cel mai puternic rămîne în picioare. Ne ştim de foarte mulţi ani, însă Alex m-a văzut prima dată, înainte de a se forma trupa Simplu, la un concurs de dans de la Năvodari. Apoi, eu l-am remarcat la un alt concurs de break dance, cînd avea el părul foarte lung. A urmat Star Factory şi, treptat, s-a apropiat de noi, mai ales de cînd l-a preluat Smiley, care este producătorul şi managerul lui. Ne-am împrietenit şi ne înţelegem foarte bine, sîntem pe aceeaşi lungime de undă”.
Foto: Paul Diaconu
Vestimentaţie: Eniko Szanto