Cream cântă la “American Night Dream” piese celebre ale Lizei Minnelli şi Michael Bublé

Apropo.ro / 03.12.2014, 15:07
Cream cântă la “American Night Dream” piese celebre ale Lizei Minnelli şi Michael Bublé
Premieră absolută pe scena bucureşteană: „American Night Dream” pregăteşte o seară inedită, pe ritmuri de musical, swing şi jazz, joi, 18 decembrie, la Teatrul Elisabeta din Bucureşti, începând cu ora 20. Artistul american Calvin McClinton va interpreta piese româneşti în stil gospel, în timp ce Claudia Pavel (Cream) va aduce sensibilitate românească unor piese de swing şi musical.
Prima ediţie a evenimentului „American Night Dream”, realizat de Axis Productions cu sprijinul Ambasadei  Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, promite spectatorilor o seară energizantă si câteva premiere absolute pe scena muzicală bucuresteana: un mix de piese de jazz si musical cântate atât în limba engleză cât şi în limba română, la care se adaugă interpretarea inedită a unor melodii pur româneşti, într-un auntentic stil gospel, de către invitatul special al serii, artistul şi cântăreţul american Calvin McClinton. Alături de el o veţi revedea şi auzi pe cunoscuta cântăreaţă Claudia Pavel (Cream) interpretând în premieră în România piese celebre de musical şi swing, oferind astfel un plus de autenticitate şi savoare întregului spectacolul. 
 
 
 
Foto: Facebook
 
 
„American Night Dream este o călătorie muzical-liric-coregrafică în spaţiul american al musical-ului de pe Broadway, jazz-ului şi gospel-ului. Spectacolul este o întâlnire a sensibilităţii româneşti cu cea de peste ocean, în care invitaţii americani vor prezenta o abordare inedită a câtorva piese celebre din foclorul românesc iar artiştii români vor da glas unor melodii americane de succes”, spune Cezar Ghioca, regizorul artistic al spectacolului. 
 
Invitatul special al „American Night Dream” este interpretul şi compozitorul american Calvin McClinton, specialist în muzică afro-americană şi teatru muzical. El este autorul unui musical ce are la baza povestea românească „HarapAlb”, inspirându-se din melodii folclorice româneşti. Spectatorii vor putea vedea o mostră din acest spectacol în cadrul „American Night Dream”. 
 
Una dintre surprizele serii va fi interpretarea unei melodii din folclorul românesc in stil gospel. Mai mult, una din melodiile Mariei Tănase va fi pusă în scenă într-o manieră inedită şi o coregrafie specială.
 
Claudia Pavel (Cream) va aduce câteva melodii de succes de pe Broadway pe scena Teatrului Elisabeta din Bucureşti. Ea se va transforma, preţ de câteva minute, în Sally Bowles, chemandu-ne „la cabaret”. 
 
În spectacol vor mai încânta audienţa actriţele Dana Rotaru şi Ana Pasti. Prima dintre ele va impresiona cu interpretarea de forţă, originală, a unor piese celebre din musicalul american. Dana Rotaru a fost selecţionată de către celebrul regizor australian Stephen Barlow pentru a juca în „Fantoma de la Operă”, care va avea premiera la Bucureşti în viitorul apropiat.
 
 „Ne-am dorit un spectacol original, care să ofere publicului un tip de dialog cultural aparte. Ne-am dorit o îmbinare armonioasă, inedită, a unor piese din musical-uri ce au făcut istorie pe Broadway, interpretate cu sensibilitate românească, şi a unor piese româneşti în versine gospel. Este un spectacol-întâlnire între două lumi diferite, unite însă prin vocea unor artişti de excepţie,” spune Adina Sădeanu, producătorul „American Night Dream”.
 
Biletele la spectacolul „American Night Dream” sunt disponibile la casa de bilete a Teatrului Elisabeta (Bulevardul Regina Elisabeta nr.45) şi online pe www.bilet.ro, la trei categorii de preţuri – 60 (primele cinci rânduri), 50 şi, respectiv, 40 de lei.