Creații pentru toate gusturile, la Saptamâna modei de la Milano

Apropo.ro / 22.02.2006, 11:52
Creații pentru toate gusturile, la Saptamâna modei de la Milano
"Greii" Saptamânii modei de la Milano, precum Dolce&Gabana, Giorgio Armani sau Jil Sander, au prezentat câte ceva pentru fiecare, luni, în deschiderea evenimentului în care paradele și petrecerile stralucitoare se vor ține lanț, transmite Reuters. Domenico Dolce și

Style.com „Greii” Saptamânii modei de la Milano, precum Dolce&Gabana, Giorgio Armani sau Jil Sander, au prezentat câte ceva pentru fiecare, luni, în deschiderea evenimentului în care paradele și petrecerile stralucitoare se vor ține lanț, transmite Reuters.

Domenico Dolce și Stefano Gabbana le-au uimit pe amatoarele de moda de la Milano cu noua colecție D&G, complet alba, cu rochii mini din lâna, articole croșetate și pantaloni minusculi.

La sfârșitul show-ului, cei doi creatori au adus pe scena, în hohotele și aplauzele audienței, pe muzica lui Mariah Carey, un Moș Craciun conducând o sanie plina cu modele care dansau.

De cealalta parte, Giorgio Armani s-a inspirat pentru colecția toamna-iarna 2006/07 din colecțiile sale din anii ’80, modelele prezentând taioare sobre dar sexy. Decolteuri adânci, fuste-creion mulate pe corp, toate în nunațe de gri, negru, mov ametist și roșu au fost combinate cu tocuri amețitor de înalte și palarii mici și cochete, purtate peste parul purtat strâns.

Dupa prezentarea colecției, care a inclus fuste în toate formele și lungimile dar nici macar o pereche de pantaloni, Armani a afirmat ca aceasta colecție are ca tema redescoperirea grației feminine

„O femeie vrea întotdeauna sa fie mai frumoasa, dar în numele creativitații am ucis feminitatea. Femeia trebuie celebrata fara a cadea în vulgar”, susține Armani.

Cu noaptea Oscarurilor la orizont, creatorul a adus pe pasarela și ținute pentru covorul roșu, de la rochii de diva, fara bretele, și rochii care se terminau în bijuterii la baza gâtului, la o ținuta din lame cu partea superioara complet argintie, pentru clientele mai îndraznețe ale conservatorului Armani.

Raf Simons, designerul belgian de la Jil Sander, a creat o linie feminina în care a pastrat elementele șicului monocrom și minimalist, tradiționale pentru aceasta casa de moda. Simons, specialist în moda masculina, a preluat munca de creație de la Jil Sander, în mai, dupa ce designerul a plecat de la casa de moda careia i-a dat numele, acum parte a grupului Prada. Colecția lui Simons a combinat sacourile negre, masculine, jachete largi și fara rever, din lâna, cu fuste foarte lungi.

Programul de marți de la Milano a cuprins prezentarile caselor Prada și Emilio Pucci – casa de moda florentina la care și-a facut debutul designerul britanic Matthew Williamson.

Mediafax