Creatoarea Hanae Mori a apelat la serviciile unui manechin-robot

Apropo.ro / 17.03.2006, 16:53
Creatoarea Hanae Mori a apelat la serviciile unui manechin-robot
Designerul japonez Hanae Mori a apelat la un manechin-robot pentru a prezenta replica uneia dintre cele mai renumite creații ale sale, cu ocazia unei expoziții pentru celebrarea celor 50 de ani de activitate în domeniul modei, transmite AFP. Supranumita "Palette", roboțica

Designerul japonez Hanae Mori a apelat la un manechin-robot pentru a prezenta replica uneia dintre cele mai renumite creații ale sale, cu ocazia unei expoziții pentru celebrarea celor 50 de ani de activitate în domeniul modei, transmite AFP.

Supranumita „Palette”, roboțica își mișca încet mâinile, corpul și capul pentru a arata faimoasa rochie „Crizantema”, creație inspirata de un kimono și prezentata pentru prima oara de Mori la New York, în 1966.

„Ideea de a apela la un robot în numele frumuseții este inovatoare, mai ales pentru ca roboții sunt folosiți în general în uzine sau în razboaie”, a declarat creatorul lui „Palette”, Tatsuya Matsui.

Deși a apelat la „Palette” pentru prezentarea unei copii a celebrei sale creații, Hanae Mori, în vârsta de 80 de ani, continua sa fie adepta creațiilor manuale.”Aș vrea ca tânara generație sa înțeleaga importanța artizanatului. Atunci când oamenii realizeaza ceva cu ajutorul propriilor mâini, capacitațile lor creative se multiplica”, a spus designerul, care este de parere ca abilitațile ființei umane risca sa se piarda în era informaticii.

Expozița Hanae Mori va fi deschisa la Tokyo pâna pe 11 aprilie și gazduiește peste 80 de creații ale creatoarei de moda, printre care și costume create pentru unele spectacole ale Operei din Paris sau cu ocazia Festivalului de la Salzbourg.

Mediafax