„Creed II”, piesa lipsă dintr-un complex puzzle de viaţă pe ringul de box

De: Alexandra Necsoiu / 16.11.2018, 11:28
„Creed II”, piesa lipsă dintr-un complex puzzle de viaţă pe ringul de box
Metro Goldwyn Mayer Pictures (MGM) şi Warner Bros. Pictures lansează „Creed II”, o continuare a filmului „Creed” din 2015, care a strâns peste 170 de milioane de dolari din încasări de box office în lumea întreagă, dar şi a seriei „Rocky”, una dintre cele mai populare francize la nivel mondial.

„Creed II” are premiera în România pe 23 noiembrie, fiind distribuit de Forum Film România.

Moştenirea lui Rocky

Primul film „Creed” a reuşit ceva ce părea imposibil: să revigoreze povestea lui Rocky şi să ducă mai departe moştenirea numelui care a scris istorie, păstrând, în acelaşi timp, spiritul caracteristic al seriei, dar şi introducând exact personajele de care era nevoie.

Odată cu apariţia lui Adonis „Donnie” Creed, fiul nelegitim al marelui campion Apollo Creed, un prieten apropiat al lui Rocky Balboa, producătorii sagăi reuşesc să se reîntoarcă la una dintre marile teme ale seriei: căutarea şi lupta pentru devenire a unui tânăr la început de drum.

Exact tema care a făcut din primul „Rocky”, lansat cu un mega succes de box office în 1976, unul dintre cele mai populare filme ale tuturor timpurilor. La acea vreme, filmul a primit 10 nominalizări la Oscar (şi a câştigat la trei categorii) lansând, practic, cariera lui Sylvester Stallone.

După seria de şase filme dintre 1976-2006, producătorii au căutat cumva să revină la origini, dar şi să propulseze noi teme neatinse până acum, cum ar fi ce înseamnă să fii tată.

„A fost o idee senzaţională să avem un personaj ca Adonis Creed, jucat atât de bine de Michael B. Jordan, şi să vedem cum evoluează el în viitor, ce relaţie dezvoltă cu Rocky, cu Bianca, cu mama sa adoptivă şi cum face faţă celebrităţii”, spune Irwin Winkler, care a produs toate filmele din această sagă.

Un puzzle emoţional

„Creed II” sapă şi mai adânc în poveste şi ne arată cum face faţă Adonis moştenirii numelui de Creed, cum caută să răzbune moartea tatălui pe care nu l-a cunoscut niciodată şi cum înfloreşte ca discipol al lui Rocky. Odată ce devine campion la categoria semigrea, lucrurile se complică pentru Adonis, care se trezeşte măcinat de prea multe îndoieli, nesigur pe el şi pe succesul său şi copleşit de moştenirea numelui său.

În acest context, e cu atât mai dificilă provocarea pe care i-o lansează Viktor Drago (jucat de românul Florian „Big Nasty” Munteanu), mai ales că numele de Drago nu îi este străin nici lui Rocky, care e cel care a reuşit să îl învingă pe Ivan, tatăl lui Viktor, într-un meci istoric. După eşecul suferit, familia Drago s-a retras în Ucraina, iar Viktor a fost crescut în sărăcie, cu mari lipsuri, ceea ce îi stimulează pofta de răzbunare. Rocky încearcă să îl prevină pe Adonis asupra situaţiei, însă răspunderea pe care acesta din urmă o simte e prea mare şi nu poate sta deoparte, el simţind că are datoria de a-şi răzbuna tatăl.

„Cred cu ardoare că viaţa e ciclică, totul se repetă, totul se compensează. Când am început să îmi imaginez povestea pentru acest film, m-am gândit la păcatele unui tată şi la faptul că Adonis singur se luptă cu o grea moştenire. Aşa că mi-am pus nişte întrebări: cum ar fi dacă şi Drago are avea un fiu? Ce fel de moştenire i-ar lăsa?”, explică Sylvester Stallone.

Ideea acestui meci pare o etapă firească în evoluţia lui Adonis, chiar inevitabilă. E clar că fără această confruntare el nu poate evolua, nici profesional, nici personal. Lucrurile nu sunt simple nici acasă, mai ales că el şi Bianca vor să îşi întemeieze o familie, dar perspectiva aceasta îl sperie pe Adonis, care a crescut fără tată.

„Mi s-a părut o temă interesantă, aproape shakespeariană aşa. Mai e vorba şi de un amestec al generaţiilor şi caracterelor”, mai spune Stallone.

„Totul a început să aibă sens când s-a născut povestea familiei Drago. Era clar că Adonis va deveni un boxer la fel de mare ca tatăl său, e ceva firesc în lumea acestui sport,” afirmă Michael B. Jordan.

 

Tags: