Cremă de ciuperci obraznice: Reţetă marca Anca Lungu (Prinţesa Polonic)

De: Cristiana Trifu / 19.01.2018, 16:48
Cremă de ciuperci obraznice: Reţetă marca Anca Lungu (Prinţesa Polonic)
Anca Lungu a găsit reţeta perfectă: o cremă delicioasă de ciuperci obraznice!
 
“Nimic nu e mai bun ca o supă caldă pe vreme mohorâtă. Supa caldă va fi de această dată o cremă fină şi extrem de delicioasă de ciuperci”, scrie  ştirista pe blogul ei, Prinţesa Polonic.
 
Să aflăm chiar de la ea cum se prepară şi ce ingrediente foloseşte!
 
Reţetă:
 
Cremă de ciuperci obraznice
 
 
Ingrediente:
 
 
– 1 kg de ciuperci 
– o ceapă mare
– 50 g de unt
– 250 ml smântână pentru gătit
– crutoane
– ulei de măsline
– sare de mare
– piper proaspăt râşnit
 
 
Mod de preparare:
 
 
“Primul pas este să curăţaţi ciupercile. Curăţaţi şi ceapă şi tăiaţi legumele în bucăţi generoase. Topiţi untul într-o tigaie la foc domol şi adăugaţi bucăţile de ceapă. Căliţi-le preţ de 2-3 minute. 
 
Adăugaţi ciupercile şi mai ţineţi tigaia pe foc cam 10 minute, timp în care aroma îndrăzneaţă de ceapă se va întrepătrunde cu cea inconfundabilă a ciupercilor. 
 
 
Urmează să trimiteţi ciupercuţele obraznice într-o oală mai încăpătoare, să le acoperiţi cu apă, să daţi drumul la hota din dotare şi să le exilaţi la fiert cam 25 de minute.
 
Următorul pas şi ultimul este să aruncaţi ciupercile fierte într-un blender cu o parte din apa în care au fiert, să turnaţi peste ele smântâna lichidă, să adăugaţi untul, sare de mare, piper şi să pasaţi bine de tot, până când obţineţi o consistenţă fină şi cremoasă”, spune Prinţesa Polonic.