Cremele antirid : scumpe vs. ieftine

Apropo.ro / 14.12.2006, 09:44
Cremele antirid : scumpe vs. ieftine
Cremele antirid concepute de firme de lux nu sunt cu mult mai eficiente decât produsele de acelasi tip mai ieftine, este concluzia unui studiu realizat de revista Consumer Report, transmite Reuters. Nu exista nici o diferenta semnificativa între produsele din cele doua game de pret

Cremele antirid concepute de firme de lux nu sunt cu mult mai eficiente decât produsele de acelasi tip mai ieftine, este concluzia unui studiu realizat de revista Consumer Report, transmite Reuters.

Nu exista nici o diferenta semnificativa între produsele din cele doua game de pret în privinta efectelor asupra tenului îmbatrânit.

Cercetatorii au descoperit ca dupa 12 saptamâni de utilizare, cele mai scumpe creme au reusit sa atenueze ridurile si liniile de expresie cu mai putin de 10%, o diferenta abia vizibila cu ochiul liber.

„Nu exista nici o corelare între pret si eficacitate”, a declarat un purtator de cuvânt din partea revistei.

Consumer Reports, o revista publicata de asociatia non profit Consumer Union, a ales mostre din cele mai scumpe produse existente pe piata. Produsele costau în magazine între 19 si 355 de dolari. Fiecare crema a fost testata de 23 de femei cu vârste cuprinse între 30 si 70 de ani.

Femeile au fost recrutate si evaluate de un laborator european specializat în testare de produse cosmetice.

Medicul Tina Alster, chirurg la Centrul medical al Universitatii Georgetown din Washington a declarat ca ar fi prea simplist, totusi, ca oamenii sa creada ca pot folosi orice produs antirid: „Valoarea unor branduri de lux este dovedita stiintific. Cel mai bine ar fi ca oamenii sa citeasca reteta produsului si sa nu se lase influentati de ambalaj”, a mai spus aceasta.

Mediafax