Creste atractivitatea mediului de afaceri

Apropo.ro / 30.06.2008, 11:04
Creste atractivitatea mediului de afaceri
Romania ocupa locul 40 in editia 2008 a topului Forbes The Best Countries For Business (Cele mai bune tari pentru afaceri)

Romania a urcat 20 de de pozitii in topul Forbes The Best Countries For Business (Cele mai bune tari pentru afaceri), aflandu-se in editia 2008 a acestui top pe locul 40. Imbunatatirea pozitiei are la baza punctajul mai ridicat obtinut la criterii ca liberalizarea monetara, protectia proprietatii, inovatie, coruptie si tehnologie, in timp ce birocratia, libertatea comertului si nivelul taxelor pentru corporatii au consemnat punctaje mai reduse.

Mediul de afaceri romanesc este, potrivit autorilor clasamentului, mai atractiv decat cel din state ca Turcia (locul 41 in top), Croatia, (42), Bulgaria (44), Grecia (53), India (64), Ucraina (75), China (79), Rusia (86) sau Republica Moldova (90).

Inaintea Romaniei se plaseaza tari precum Germania (pozitia 21), Austria (23), Franta (25), Slovenia (27), Italia (28), Cehia (29), Lituania (30), Ungaria (31), Letonia (32), Polonia (33) si Spania (35).

Vezi si alte detalii despre topul Forbes – The Best Countries For Business, la Mediafax

 

Citeste si:

FMI avertizeaza autoritatile romane

FMI avertizeaza autoritatile romane

Tensiunile de pe pietele financiare externe au determinat o depreciere brusca a leului, iar Romania este in continuare vulnerabila la criza de pe pietele internationale, …
Scumpiri, scumpiri, scumpiri...

Scumpiri, scumpiri, scumpiri…

Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), tinand cont ca distribuitorii de energie si furnizorii de gaze nu au valoarea bancherilor, a hotara…
Romanii sunt mai indatorati decat americanii

Romanii sunt mai indatorati decat americanii

Romanii au ajuns sa fie mai indatorati decat europenii si americanii, ratelor pe care acestia trebuie sa le plateasca la banca ajungand la 16% din venituri, .
BNR majoreaza dobanda la 10%

BNR majoreaza dobanda la 10%

In sedinta de azi, Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis marirea ratei dobanzii de politica monetara cu 0,25 puncte procentuale, de la 9…

Jocul zilei

Clipul zilei

Pound Ice Walls Halterofilul cu dulap
Sparge peretii de gheata! Cuvinte cheie: Halterofil dulap
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau
Comenteaza trimite pe ym printeaza