Crește numărul deceselor cauzate de consumul de alcool

De: Gabriela Voicu / 06.02.2014, 18:30
Crește numărul deceselor cauzate de consumul de alcool
Numărul deceselor premature provocate de consumul exagerat de alcool a crescut în ultimii ani.

Numărul deceselor premature provocate de consumul exagerat de alcool a crescut în ultimii ani, mai ales în rândul persoanelor de vârstă mijlocie, notează Reuters.

Consumul de alcool contribuie la producerea unui număr mare de accidente rutiere mortale sau a altor accidente cauzatoare de moarte. Totuși, cel mai des întâlnite cauze ale deceselor provocate de consumul excesiv de alcool sunt bolile de ficat și afecțiuni ale creierului, conform unui studiu organizat de Pan American Health Organization.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

În numai 16 țări de pe continentul american, numărul deceselor provocate de alcool se ridică la aproape 80.000 pe an, adică 1,4% din numărul total al deceselor din acel an.

În general, 84% dintre persoanele decedate din cauza alcoolului sunt bărbați dar această proporție diferă de la țară la țară. În majoritatea țărilor americane, cele mai afectate de această problemă sunt persoanele de peste 50 de ani. Altă situație observată este că tinerii care consumă alcool au fost sursa unui număr mare de accidentele rutiere, acte de violență sau accidente cauzatoare de moarte.