Creste numarul furturilor din buzunare la Oslo

Apropo.ro / 18.01.2008, 10:24
Creste numarul furturilor din buzunare la Oslo
Circa 21.000 de persoane au fost anul trecut victime ale furturilor din buzunare in capitala Norvegiei.

Circa 21.000 de persoane au fost anul trecut victime ale furturilor din buzunare in capitala Norvegiei, pe fondul sporirii dramatice a numarului infractiunilor de acest tip, relateaza cotidianul Aftenposten, in editia electronica.

Politia crede ca majoritatea acestor infractiuni sunt comise de grupuri de cetateni est-europeni si de romi romani, a declarat consilierul municipal Erling Lae, adaugand ca infractorii arestati ar trebui expulzati din Norvegia.

Numarul furturilor de acest tip a crescut anul trecut cu 33 la suta, comparativ cu 2006. O infractiune din opt este constituita de furtul din buzunare, potrivit comandantului de politie Anstein Gjengedal.

Politia rareori poate solutiona aceste cazuri, deoarece victima nu poate oferi prea multe informatii despre hot. Politistii cred ca majoritatea infractiunilor de acest tip sunt puse la cale de grupuri organizate.

Desi solutioneaza putine dintre aceste cazuri, politistii incurajeaza victimele sa depuna plangere, considerand ca informatiile pe care le pot colecta despre timpul si locul producerii unor astfel de incidente ii pot ajuta sa stabileasca modul de comitere a acestor infractiuni.