Creștere a numarului rezidenților români din Andaluzia

Apropo.ro / 03.06.2007, 13:07
Creștere a numarului rezidenților români din Andaluzia
Numarul cetațenilor români cu drept de rezidența în Andaluzia a crescut cu 45,5 la suta în primele trei luni ale anului, informeaza cotidianul ABC în ediția electronica de duminica. Comunitatea românilor cu drept de rezidența în Andaluzia, formata din aproximativ

Numarul cetațenilor români cu drept de rezidența în Andaluzia a crescut cu 45,5 la suta în primele trei luni ale anului, informeaza cotidianul ABC în ediția electronica de duminica.

Comunitatea românilor cu drept de rezidența în Andaluzia, formata din aproximativ 321.756 de persoane, este a treia ca importanța numerica din Andaluzia, dupa ce a britanicilor și marocanilor, subliniaza publicația citata.

Potrivit datelor prezentate la 31 martie 2007 de Secretariatul de Stat pentru Imigrație și Emigrație din Spania, în primele trei luni ale anului numarul cetațenilor români cu drept de rezidența din Sevilla s-a triplat, ajungând la 3. 898 de persoane. De asemenea, numarul rezidenților români din Granada s-a dublat în perioada ianuarie – martie 2007, ajungând la 6.732. În localitatea Jaen, creșterea numarului de cetațeni români a fost de asemenea spectaculoasa (de 90 la suta), ajungând la 1. 734, în timp ce în Malaga numarul rezidenților români a ajuns la 3.673.

Mediafax