Creștinii nigerieni se comportă ca pe vremea Inchiziției

De: Marian Andrei / 29.10.2012, 10:00
Creștinii nigerieni se comportă ca pe vremea Inchiziției
Un atentat sinucigaș care a vizat, ieri, o biserică catolică din nordul Nigeriei a avut urmări nefericite: un bărbat a fost ars de viu, de mai mulți creștini, pe motiv că acesta ar fi fost musulman.

Înarmați cu macete și bastoane, creștinii au ieșit pe străzi la Kaduna, atacând persoanele despre care credeau că ar fi de religie musulmană, furia lor fiind determinată de atacurile repetate împotriva bisericilor din ultimele luni.

„Până în prezent, avem opt morți și 145 de răniți în urma exploziei care a vizat biserica Sfânta Rita”, a declarat Musa Ilallah, coordonatorul regional al Agenției naționale de ajutor în situații de urgență, care a adăugat că atentatorul sinucigaș se numără printre morți.

Bărbatul care a fost ars de viu se deplasa pe motocicletă. Atacatorii i-au luat vehiculul, l-au aruncat asupra lui și l-au stropit cu benzină. Un oficial din cadrul serviciilor de intervenție a confirmat moartea acestuia, adăugând că echipele sale nu l-au putut salva, deoarece agresorii erau prea violenți.