Crezi ca mai ai ai sanse sa scapi de radar? (Video)

Apropo.ro / 01.11.2011, 10:44
Americanii vor instala in curand un nou detector de viteza, Cordon, dezvoltat de catre Simicon, care este capabil sa inregistreze mai multe masini in paralel si poseda un sistem extrem de performant de identificare a numarului de inmatriculare.

Noul sistem radar multi-tinta Cordon promite sa duca monitorizarea soferilor la un nou nivel de precizie.

Fata de radarele conventionale care inregistreaza datele unui singur sofer in timp ce se deplaseaza, dispozitivul celor de la Simicon este capabil sa identifice si sa urmareasca pana la 32 de automobile in acelasi timp, dispersate pe patru benzi pe sens.

Cand o masina va intra in raza aparatului, acesta va genera 2 imagini: una cu o vedere larga a masinii si un zoom cu numarul placutei de inmatriculare.

Cordon este capabil sa masoare instantaneu viteza masinii si sa ii inregistreze pozitia pentru a o sincroniza cu alte baze de date via Wifi, 3G sau WiMAX.

In plus, radarul este compact si rezistent, putand fi montat pe un trepied sau pe un indicator stradal, fiind dificil soferilor sa il detecteze vizual.

Soferii american mai au timp sa „calce pedala” pana in primul semestru al 2012, cand Peak Gain Systems va distribui detectorul Cordon pe tot teritoriul Americii de Nord.

Ramane de vazut cat de eficient si cat de precis va fi acest nou sistem radar si daca va fi implementat si in Europa.