Crimă de onoare: Babak Khorramdin, un regizor iranian, a fost ucis și dezmembrat de părinți

De: Alex Manole / 21.05.2021, 09:16
Crimă de onoare: Babak Khorramdin, un regizor iranian, a fost ucis și dezmembrat de părinți

Regizorul iranian Babak Khorramdin a fost ucis de părinți după o ceartă aprinsă privind statutul său de celibatar.

Potrivit presei locale, trupul cineastului în vârstă de 47 de ani, care a lucrat mulți ani în Londra, a fost găsit dezmembrat, duminică, în mai mulți saci de gunoi și o valiză, în Ekbatan, un oraș din vestul Teheranului, Iran.

Potrivit publicației britanice Metro, șeful poliției din Teheran, Mohammad Shahriari, a spus că tatăl regizorului Babak Khorramdin a mărturisit că și-a anesteziat fiul înainte de a-l înjunghia mortal și apoi i-a dezmembrat corpul și l-a aruncat, cu complicitatea soției.

Mai mult, se pare că tatăl regizorului a mărturisit că și-a ucis și fiica și ginerele în urmă cu trei ani, tot în numele onoarei.

Regizorul era cunoscut pentru mai multe scurtmetraje, printre care „Crevice”, „Hole” și „Oath to Yashar”, acesta din urmă fiind despre un tânăr care se mută la Londra și căruia îi este foarte dor de părinți.

Absolvent al Facultății de Arte Frumoase din Teheran, în 2009, Babak Khorramdin a lucrat mai mulți ani la Londra, dar în cele din urmă s-a întors în Iran, unde preda cursuri de film.

Crimele de onoare sunt, din păcate, un fenomen în Iran. Potrivit unor rapoarte citate de presa internațională, o cincime dintre crimele produse în această țară anual ar fi în numele onoarei.

CITEȘTE ȘI: Producătorul muzical Phil Spector, condamnat pentru crimă, a murit

Foto: Facebook/ Babak Khorramdin