Crime de rezolvat, vieţi de trăit! Detaliul, un nou serial dramatic, la DIVA – FOTO

De: Cristiana Trifu / 04.04.2018, 11:09
 Crime de rezolvat, vieţi de trăit! Detaliul, un nou serial dramatic, la DIVA - FOTO
Primul sezon din Detaliul - un nou serial dramatic - are premiera în România marţi, 24 aprilie, de la 22:00 la DIVA. În ziua premierei vor fi difuzate două episoade, după care în fiecare marţi vom putea urmări câte un episod.

Detaliul este un serial fenomen care urmăreşte vieţile profesionale şi personale complicate a trei femei ambiţioase, care lucrează în departamentul de omucideri din cadrul Poliţiei Metropolitane.

Detectivul Jacqueline “Jack” Cooper (Shenae Grimes-Beech, din serialul 90210) este un detectiv începător cu gândire liberă, metode inovative de cercetare şi o viaţă personală complicată, care ameninţă să o destabilizeze în orice moment. Mentorul ei, Detectivul Stevie Hall (Angela Griffin, Coronation Street), este un expert în tehnici de interogare, datorită cunoaşterii temenice a firii umane, ceea ce îi permite să obţină informaţii exacte de la suspecţi şi martori – chiar şi atunci când viaţa ei personală stă pe un butoi de pulbere. Supravegheate de impunătoarea lor şefă, Inspectorul Şef Fiona Currie (Wendy Crewson, Room, Saving Hope), un lider absolut, ce lucrează necontenit pentru siguranţa cetăţenilor.

În fiecare săptămână o nouă crimă îşi aşteaptă rezolvarea şi rămâne la latitudinea acestor personaje feminine puternice şi bine conturate să găsească motivul şi ucigaşul în decorul urban. Cu ajutorul colegilor – un sergent ursuz cu un trecut tumultuos şi un detectiv ciudat cu înclinaţii tehnice, această divizie este hotărâtă să rezolve fiecare caz până la sfârşitul săptămânii. Dar, atunci când un caz clasat cu implicaţii personale este redeschis, detectivii se confruntă cu noi provocări.

Nu rataţi noul serial DETALIUL din 24 aprilie, de la 22:00, la DIVA. În ziua premierei vor fi difuzate două episoade, după care în fiecare marţi vom putea urmări câte un episod.

DETALIUL – Descrierea personajelor

Det. STEVIE HALL (Angela Griffin)

Stevie Hall a fost poliţistă. Tatăl ei, Gene, a fost detectiv şi datorită lui a devenit şi ea unul. Gene a fost cea mai importantă figură din viaţa lui Stevie până acesta s-a sinucis şi lumea ei s-a prăbuşit.  În consecinţă ea încearcă să rămână pe linia de plutire şi să facă alegeri raţionale. Toţi o privesc ca pe o ancoră dar în adâncul ei este foarte nesigură. Când o fostă iubire, Det. Kyle Price se transferă la departamentul de omucideri, Stevie este copleşită de sentimente pe care le credea îngropate. Apoi când o fată dispărută corespunde descrierii unui caz nerezolvat de tatăl său, Stevie decide să investigheze dar sfârşeşte prin a lucra cu singura persoană pe care încearcă să o evite, Kyle Price.

DET. JACK COOPER (Shenae Grimes-Beech)

Jack Cooper are mereu intenţii bune dar, uneori, alege calea greşita atât în cazul muncii ei de la divizia de omucideri cât şi în viaţa personală. Este o fire vulcanică şi deseori metodele ei de investigare sunt considerate nebuneşti. Are premisele unui geniu în rezolvarea crimelor dar doar dacă nu va permite vieţii personale să stea în cale adevăratei ei chemări. Venind din partea opusă, Jack munceşte să se menţină pe linia de plutire după ce a făcut eforturi considerabile să ajungă aici. Pe lângă asta Jack a fost înşelată de multe ori de iubitul ei guraliv, avocatul Marc Savage, iar dorinţa ei de dreptate o face să forţeze limitele bunului simţ (şi cele legale).

INSPECTORUL ŞEF FIONA CURRIE (Wendy Crewson)

Fiona Currie este şefa sarcastică şi autoritară a departamentului de omucideri. Poreclită, de către Jack, „Medusa” caracterul ei este foarte intimidant pentru tinerii detectivi dar se datorează ascensiunii sale ca femeie într-o lume dominată de bărbaţi. Atitudinea ei autoritară trădează şi o latură empatică- este un lider şi un mentor loial care are grijă de echipa ei. Când descoperă talente la subalternii săi face tot posibilul să îi evidenţieze. Fiona a muncit mult ca să ajungă unde este şi luptă în continuare să păstreze echilibrul între viata profesională şi personală, când cea din urmă riscă să îi pună cariera în pericol. Este deasemenea foarte implicată ca mamă şi jonglează cu datoriile de părinte pe care le împarte cu fostul ei soţ, care ocupă deasemenea o poziţie importantă în cadrul poliţiei.

DET. KYLE PRICE (David Cubitt)

Detectivul Sergent Kyle Price este un detectiv aspru întors la secţia de omoruri după mulţi ani. Un expert în tehnica interogării, Kyle are un caracter rezervat; o calitate pe care Det. Hall a gasit-o mereu atrăgătoare pe vremea când erau împreună. Bărbaţii din unitate îl tratează ca pe fiul risipitor întors, dornic să adune cunoştinţe şi să obţină favoruri pentru a-i lua locul Fionei-  exact ceea ce suspectează şi Inspectorul Şef Currie. Defapt motivele pentru care Kyle a revenit la omucideri sunt unele personale: vrea să rezolve cazul la care a lucrat mentorul lui şi să regăsească o veche iubire în persoana lui Stevie.

JONO HALL (Matthew Edison)

Jono Hall este echilibul din viaţa Det. Stevie Hall, un tată iubitor şi sociabil, capul familiei pentru copiii ei, persoana ideală cu care să te relaxi la un pahar de vin după o zi lungă la birou. Un profesor iubit, Juno lucrează ore suplimentare pentru a întreţine casa, a asigura hrana copiilor şi încrederea lui Stevie pe care aceasta o pierde din cauza cazurilor cu care se confruntă la job. Chiar dacă legătura lor este adâncă, construită pe o tragedie comună, în ultima vreme pasiunea din relaţia lor s-a diminuat. Situaţia se agravează când apare Det. Kyle Price, bărbatul pe care Jono l-a învins în lupta pentru inima lui Stevie.

DET. AARON FINCH (Al Mukadam)

Tânărul detectiv Aaron Finch are o părere foarte bună despre sine, dar toţi ceilalţi cred că trebuie să se liniştescă şi să nu mai braveze profesional. Deşi îşi dă cam des ochii peste cap este un membru valoros al echipei iar colegii se bazează pe el în chestiuni tehnice datorită abilităţii de a comunica uşor cu tinerii. Chiar dacă este fiul unui judecător, care probabil a tras ceva sfori ca să îl aducă în departamentul de omucideri, Finch este foarte concentrat pe carieră în detrimentul vieţii personale. Este singur, locuieşte singur şi îi place acest stil – este totuşi posibil să dezvolte o pasiune pentru cineva din echipă.

DET. DONNIE SULLIVAN (Matt Gordon)

Donnie Sulivan este personajul arogant dar îndrăgit al echipei de omucideri. Pentru un nou venit pare foarte comod dar din punctul lui de vedere este doar comod. Şi ce e rău în asta? Şi-a început cariera în acest departament care a trecut prin multe schimbarări iar acum încearcă să ţină pasul cu cei tineri şi noile lor metode de investigare ca la carte. În calitate de persoană gay, a avut parte de discriminări la începutul carierei dar încearcă să îşi trateze colegii cu egalitate.

MARC SAVAGE (Ben Bass)

Frumos, înfumurat şi infatuat. Marc Savage este tipul de bărbat de care trebuie să te fereşti- este deasemenea şi slăbiciunea lui Jack Cooper. Încă din episodul pilot aflăm că cei doi au o relaţie de doi ani iar el este căsătorit de zece. Ca un avocat al apărării, foarte puternic şi bogat nu este genul de persoană cu care să îţi doreşti un conflict. Nu se fereşte să folosească informaţiile pe care i le furniza Jack, pe vremea când aceştia aveau o relaţie, dacă acestea îl pot ajuta. Dar asta nu înseamnă că ea nu are informaţii preţioase despre el.

DETALIUL Sezonul 1 – Synopsis

Descriere generală:

Sub privirea vigilentă a Inspectorului Şef Fiona Currie (Wendy Crewson, SAVING HOPE, Room), Detectivul Stevie Hall (Angela Griffin, CORONATION STREET, BRIEF ENCOUNTERS) şi Jack Cooper (90210, DEGRASSI: THE NEXT GENERATION) încearcă să rezolve cazurile aduse în atenţia biroului de omucideri şi să facă faţă şi vieţilor personale haotice.


Synopsis general:

The Detail este un serial fenomen cu trei femei ambiţioase şi vieţile lor complicate care lucrează în cadrul departamentului de omucideri din cadrul Poliţiei Metropolitane. Detectivul Jacqueline “Jack” Cooper (Shenae Grimes-Beech) este un detectiv începător cu gândire liberă, metode inovative de cercetare şi o viaţă personală complicată care ameninţă să o destabilizeze în orice moment. Mentorul ei, Detectivul Stevie Hall (Angela Griffin), este un expert în tehnici de interogare datorită cunoaşterii temenice a firii umane ceea ce îi permite să obţină informaţii exacte de la suspecţi şi martori – chiar şi atunci când viaţa ei personal stă pe un butoi de pulbere. Supravegheate de impunătoare lor şefă, Inspectorul Şef Fiona Currie (Wendy Crewson), un lider absolut al diviziei, detectivii lucrează necontenit pentru siguranţa cetăţenilor. În fiecare săptămână o nouă crimă îşi aşteaptă rezolvarea şi rămâne la latitudinea lor să găsescă motivul şi ucigaşul în acest decor urban. Cu ajutorul colegilor; un sergent ursuz cu un trecut tumultos şi un detectiv ciudat cu înclinaţii tehnice,acestă divizie este hotărâtă să rezolve fiecare caz până la sfârşitul săptămânii- asta până ce un caz clasat cu implicaţii personale este redeschis.

DETALIUL sezonul 1- synopsis


Episodul 101: “Pilot”
Regizor: Greg Smith (ARROW, ROOKIE BLUE)
Scenarist: Ley Lukins
Guest Stars: Ben Bass (ROOKIE BLUE), Huse Madhavji (SAVING HOPE), David Ferry (LEGION, HELL ON WHEELS)

Descriere:
În timp ce se recuperează după şocul pe care l-a suferit în plan personal, Detectivul Jack Cooper (Shanae Grimes-Beech), investighează o aparentă sinucidere alături de colega ei, Detectivul Stevie Hall (Angela Griffin), care este absolut dezarmată când trebuie să înfrunte o veche iubire.


Episodul 102: “Trecutul nu moare”
Regizor: Jordan Canning (SPACE RIDERS, SAVING HOPE)
Scenarist: Adam Pettle
Guest Stars: Ben Bass (ROOKIE BLUE), Jordan Todosey (DEGRASSI: THE NEXT GENERATION)

Descriere:
Atunci când un tânăr programator este ucis în mod brutal, echipa începe să investigheze. Pe măsură ce sunt purtaţi într-o lume a dependenţei şi a infracţionalităţii digitale, Det. Stevie Hall (Angela Griffin) şi Det. Jack Cooper (Shenae Grimes-Beech), lucrează fară oprire să găsească făptuitorul dar încep să se întrebe cât de departe ar merge pentru a-şi proteja propriile familii.  

Episodul 103: “Diavolul şi marea albastră”
Regizor: Kelly Makin (FRONTIER)
Scenarist: Sandra Chwialkowska
Guest Stars: Kari Matchett (Maudie, COVERT AFFAIRS), Sergio Di Zio (FLASHPOINT)

Descriere:
Încă afectată de sarcină, Det. Jack Cooper (Shenae Grimes-Beech), i se alătură Inspectorului şef Fiona Currie (Wendy Crewson) pentru a cerceta un caz de care Fiona s-a ocupat în trecut. Atunci când indiciile sugerează că vinovatul este încă în libertate, cele două îşi unesc forţele pentru a demonstra că cel închis este adevăratul criminal.

Episodul 104: “Secrete şi minciuni”
Regizor: Sara St. Onge (YOU, ME, HER)
Scenarist: Ley Lukins
Guest Stars: Kevin Hanchard (ORPHAN BLACK)

Descriere:
După ce cadavrul unei tinere este găsit în portbagajul unei camionete, Det. Stevie Hall (Angela Griffin) şi Det. Jack Cooper (Shenae Grimes-Beech) încearcă să consoleze familia îndurerată şi să găsească ucigaşul înainte ca acesta să acţioneze din nou. În tot acest timp Stevie se luptă cu durerea din propria viaţă pe care încearcă să o ascundă şi să se concentreze la caz.

Episodul 105: “Drum lung”
Regizor: Jordan Canning
Scenarist: Naledi Jackson
Guest Stars: Ben Bass (ROOKIE BLUE), Rebecca Liddiard (HUDINI & DOYLE)

Descriere:
Un caz foarte important pentru Det. Stevie Hall (Angela Griffin) şi Det. Jack Cooper (Shenae Grimes-Beech)- o persoană acuzată de multiple violuri şi crime- este destabilizat când avocatul apărării se dovedeşte a fi Marck Savage (Ben Bass) fostul iubit a lui Jack, care se folosea de relaţia lor intima pentru a obţine informaţii despre suspecţi.

Episodul 106: “Când se închide o uşă”
Regizor: Grant Harvey (ORPHAN BLACK, HEARTLAND)
Scenarist: Joe Pernice and Adam Pettle
Guest Stars: Alex Carter (CSI: Crime Scene Investigation), Shelia McCarthy (LITTLE MOSQUE ON THE PRAIRIE)

Descriere:
Corpul lui Brook Dodson este găsit pe mal, purtat de ape, iar vânătoarea criminalului devine mai aprigă ca niciodată pe masură ce echipa se confruntă cu presiuni din toate direcţiile şi devin personaje într-un joc de-a şoarecele şi pisica. Stevie decide să preia controlul cazului care a dus la sinuciderea tatălui ei.

Episodul 107: “Trafic dificil”
Regizor: John Fawcett (ORPHAN BLACK)
Scenarist: Sarah Goodman and Ley Lukins
Guest Stars: Ben Bass (ROOKIE BLUE), Mark Rendall (TRANSPORTER, VERSAILLES)

Descriere:
Detectivul Jack Cooper (Shenae Grimes-Beech) trebuie să gestioneze un caz în care fratele său rebel, Owen (Mark Rendall), este suspect. În timp ce echipa lucrează la caz, Jack este preocupată de siguranţa propriului frate, face greşeli încercând să-l protejeze şi apelează la o cunoştinţă avocat pentru a-l reprezenta.

Episodul 108: “A Junkie’s Broken Promise”
Regizor: James Genn (SAVING HOPE)
Scenarist: Graeme Stewart
Guest Star: Ben Bass (ROOKIE BLUE)
Special Guest: Josh Beech

Descriere:
Echipa trebuie să rezolve cazul unui cadavru ars după ce o poză a ajuns publică. Presiunea opiniei publice şi a superiorilor le determină pe Stevie şi Jack să lucreze intens pentru a rezolva cazul. Det. Jack Cooper reuşeşte să o impresioneze pe Fiona când reuşeşte să interogheze cu succes cel mai dificil suspect.

Episodul 109:” It Takes A Village”
Regizor: Grant Harvey
Scenarist: Katrina Saville
Guest Stars: Ella Ballentine (L.M. MONTGOMERY’S ANNE OF GREEN GABLES) Sheila McCarthy (LITTLE MOSQUE ON THE PRAIRIE), David Ferry (LEGION, HELL ON WHEELS)

Descriere:
Detectivii Stevie Hall (Angela Griffin), Jack Cooper (Shenae Grimes-Beech) şi Inspectorul Şef Fiona Currie (Wendy Crewson) au un nou caz în care o femeie se trezeşte cu o armă în mână şi îşi vede soţul ucis chiar în faţa ei. Indiciile duc către fiica femeii, Annabelle (Ella Ballentine). Dar este oare posibil ca adolescenta, cu probleme comportamentale, să fi comis crima perfectă?   

Episodul 110: “Off The Path”
Regizor: Greg Smith
Scenarist: Ley Lukins
Guest Stars: David Ferry (LEGION, HELL ON WHEELS), Sheila McCarthy (LITTLE MOSQUE ON THE PRAIRIE)

Descriere:
Det. Stevie Hall (Angela Griffin) este răpită după ce descoperă implicarea unui detectiv pensionat într-un caz de crimă. Fără armă şi contra timp, aceasta trebuie să se bazeze doar pe abilităţile sale pentru a supravieţuii în timp ce echipa face eforturi disperate să o găsescă.