Crime online

De: Mioara Tronaru / 18.02.2008, 00:00
Crime online
Portland. Agentul special Jennifer Marsh de la secţia Cybercrime a FBI încearcă să dea de urmele hacker-ilor, infractorilor şi pedofililor care folosesc Internetul în scopuri ilegale. Informaticiană foarte bună, ea crede că a văzut tot, pînă în momentul în care un ucigaş cu un stil inedit începe să-şi facă cunoscută prezenţa pe Net difuzînd incredibile imagini de tortură.

Siteul www.killwithme.com îşi invită vizitatorii să devină părtaşi la ”hobby-ul” lui, fiecare click e încă un pas spre moarte al victimei, pe care o poţi vedea pe monitor. Grozăvia mobilizează imediat poliţia locală, dar criminalul rămîne de negăsit. O căutare asiduă pe Internet dezvăluie o reţea de servere şi de utilizatori care fac imposibilă localizarea site-ului, dar dezvăluie şi faptul că ucigaşul momeşte agenţii cu indicii care duc spre Portland. Cînd un localnic este răpit, apare o situaţie şi mai înspăimîntătoare: un mesaj online indică numărul utilizatorilor logaţi – cu cît vizitează mai multă lume site-ul, cu atît va muri mai curînd bărbatul. Incapabili să-i oprească pe vizitatori să acceseze site-ul, agenţii sînt nevoiţi să urmărească îngroziţi cum numărătoarea ajunge la cifra fatală.

Internetul, sat fără cîini
Criminalitatea pe Internet adună infracţiunile ”tradiţionale” ca pedofilia, furtul de identitate, dar creează şi domenii noi: piratarea, spam-ul, crearea şi difuzarea viruşilor. FBI estimează la 67,2 miliarde de dolari pierderile datorate infracţiunilor pe Net. În 10 ani, 50% dintre americani vor deveni victime ale furturilor de identitate. Astăzi, numai 5% dintre infractorii care utilizează Internetul ajung în faţa justiţiei.

Premiera 22 februarie
TO: Untraceable. Producţie SUA, 2008. R: Gregory Hoblit. Cu: Diane Lane, Billy Burke, Colin Hanks, Joseph Cross, Mary Beth Hurt, Peter Lewis, Tyrone Giordano, Perla Haney-Jardine, Tim de Zarn.
Distribuit de MediaPro Distribution.
Avanpremiera joi, 21.02, la Cinema Pro, la ora 21.15 şi Hollywood Multiplex, la ora 22.00