Criminalii ar putea fi identificați pe baza unei mostre de ADN

Apropo.ro / 15.09.2012, 12:00
Criminalii ar putea fi identificați pe baza unei mostre de ADN
În urma unor studii revoluționare portretele ucigașilor ar putea fi reconstituite pe baza unei picături de sânge sau altei mostre de ADN, găsite la locul crimei, ceea ce ar duce la sfârșitul portretelor-robot inexacte obținute pe baza mărturiilor.

Cercetătorii ai Centrului medical al Universității Erasmus din Rotterdam au identificat nouă trăsături faciale de bază, printre care poziția oaselor pomeților, distanța dintre ochi, înălțimea, lățimea și lungimea nasului, precum și cinci gene care determină aceste trăsături, analizând genomurile a aproape 10.000 de indivizi.

Cercetătorii olandezi a ajuns la concluzia că identificarea ar fi realizabilă după ce s-au analizat fotografii alături de analize RMN la nivelul capului ale mai multor persoane, realizând o corespondență între aspectul feței și anumiți factori geneticir, relatează The Independent.

Studiul a fost comandat de International Visible Trait Genetics Consortium, care cercetează legătura dintre factorii genetici și trăsăturile faciale, și cofinanțat de organizații de cercetare din Australia, Canada și Europa.

Citiți mai multe despre aceste studii pe Mediafax.ro.