Crina Semciuc şi Cristi Hogaş – Admişi cu brio în serialul Cu un pas înainte

De: Cătălina Matei / 15.10.2007, 03:42
Crina Semciuc şi Cristi Hogaş - Admişi cu brio în serialul Cu un pas înainte
Alături de Smiley şi Laura Cosoi, cei doi fac parte din ”noul val” de studenţi ai Academiei ”Carmen Caragiu”, din serialul de la PRO TV care se difuzează în fiecare joi de la 23.15. Se antrenează cam 10-12 ore pe zi, efort pe deplin răsplătit, căci Crina şi Cristi au fost admişi cu brio în echipa serialului ”Cu un pas înainte”.

Dacă personajul lui Cristi, Matei Leonte, este o cunoştinţă mai veche a serialului, Olivia Maier, interpretată de Crina, este o apariţie nouă în distribuţie. Fata vitregă a Verei Maier (Elvira Deatcu), nou directoare adjunctă a Academiei, este un personaj ambiţios, puternic, dinamic şi cu multă putere de sacrificiu, care trebuie să demonstreze că îşi merită locul printre studenţii lui Carmen Caragiu. Intrată pe pile, Olivia are parte de o primire deloc prietenoasă din partea noilor colegi. Cel care îi dă o şansă, încă de la început, este Matei. În timp ce Cristi este actor cu acte în regulă, fiind absolvent al UNATC, Crina este încă studentă la Actorie. Au intrat repede în ritm şi în gaşcă, aşa cum îi place lui Smiley să spună despre echipa din care fac parte. N-au avut parte încă de de un ”botez”, însă timpul nu e pierdut. ”Aştept provocarea!”, se amuză Crina. Pe interpreta Oliviei aţi mai văzut-o jucînd într-un telefilm la Acasă TV – ”Mincinoasa”, dar şi în telenovela ”Daria, iubirea mea”, unde era Ştefania. În plus, pasionaţii de reclame o recunosc din mai multe spoturi publicitare. Fără să-şi imagineze că, într-o bună zi, va ajunge să joace în această producţie, Crina urmărea cu interes evoluţia personajelor din ”Cu un pas înainte”. La fel şi Cristi: ”Îmi plăcea mult serialul şi mă regăseam în multe situaţii. Perso­najele Matei şi Robert mi s-au părut cele mai ofertante din punct de vedere actoricesc. La capitolul profesori, eram fascinat de toate personajele – bine conturate, pînă la cele mai fine detalii”.

Primii paşi de dans
Crina a debutat în paşi de dans cînd avea 3 ani. Atunci a dansat pe scena Teatrului muzical ”Nae Leonard” din Galaţi – oraşul ei natal, în opera ”Boema” de Puccini. Iar partenera ei de dans a fost chiar mama sa. Au urmat patru ani de gimnastică şi trei de balet. În schimb, Cristi a învăţat să danseze în clasa a IX-a, cînd a concurat la Balul bobocilor: ”Mă întîlneam seara cu partenera mea, iar părinţii ei încercau să ne înveţe cîte ceva. Eram destul de stîngaci şi timizi în paşi, aşa că mai mult rîdeam decît dansam. Îmi amintesc că eram speriat de ideea că una din probe s-ar putea sa fie de muzică populară”. În ultima perioadă, Cristi a avut mai mult de-a face cu dansul. În timpul facultăţii, a avut ore de specialitate, a jucat în două spectacole la Teatrul de operetă ”Ion Dacian”, iar acum se antrenează cam 10-12 ore pe zi pentru serialul ”Cu un pas înainte”. Crina şi Cristi sînt nişte ”studenţi” silitori, chiar dacă, în realitate, au mai făcut şi pozne. ”Cît de cuminte am fost la şcoală? Atît de cuminte, încît de multe ori mi se întîmpla ca profesorul să-mi ceară să repet ultimul cuvînt rostit de el şi, neştiind să-l repet, deoarece atenţia îmi era axată pe ultima frază a romanului pe care îl citeam pe sub bancă, eram invitată politicos să părăsesc sala de curs”, îşi aminteşte Crina.

Acelaşi personaj, alt actor
Cristi Hogaş îl interpretează în serial pe Matei, cu care consideră că are destule în comun, deoarece se vede pe el atunci cînd a venit pentru prima dată la Bucureşti. Pentru că, în sezonul trecut, Matei a fost interpretat de un alt actor, Cristi Hogaş îi imprimă personajului său propria amprentă. ”Cu siguranţă, fiecare e cu lui. Personajul are o structură impusă de scenariu, de la care nu ai cum să te abaţi. Diferenţa apare cînd intervine personalitatea actorului care-l interpretează. Despre schimbările în atitudinea personajului, spectatorii sînt cei mai în măsura să le remarce”, explică tînărul actor. Dintre marii actori din distribuţia serialului, lui Cristi îi este frică de Oana Pellea… în sensul bun. ”Deşi personajul Carmen Caragiu este mereu de partea lui Matei, doamna Oana mă impresionează şi chiar mă intimidează prin carisma şi caracterul puternic de care dă dovadă”.

Dietă cu îngheţată
Avînd parte de un program riguros de antrenamente, cei doi actori au o condiţie fizică de invidiat. Mai ales Crina care, pe lîngă cele 10 ore de dans, mai frecventează şi sala. Iar pentru a se menţine în formă, consumă foarte multă îngheţată. Atunci cînd mai are puţin timp liber, căci Milla Jovovich de Romănia, aşa cum a fost numită, îşi împarte pauzele de filmare între facultate şi familie. La fel de scurt este şi timpul liber al lui Cristi, alocat cu precădere spectacolelor de teatru.