Cristi Minculescu revine pe scenă, alături de Harap-Alb (Video)

Apropo.ro / 29.10.2012, 12:00
Cristi Minculescu nu poate sta departe de scenă. După ce și-a anunțat retragerea din Iris, Cristi anunță o revenire, alături de trupa harap-Alb.

Exact așa cum declara în luna august, Cristi Minculescu a părăsit Iris, dar nu și scena muzicală.

Pot fi foarte multe interpretări, dar am avut și eu speranțele mele care s-au împlinit, nu s-au împlinit… Ideea e că, una peste alta, din 3 septembrie, nu mai sunt la Iris. Nu înseamnă că mă retrag din muzică„, spunea Cristi Minculescu într-un interviu pentru Rock FM.

Și nu s-a retras din muzică, pentru că avea planuri de viitor. Cristi are un nou proiect muzical, care se află la început, în care mai sunt implicați foști membri ai trupei IrisAdi Ilie, Ion Olteanu, Emil Lechițeanu și Vali Neamțu, de la Marfar.

Cristi Minculescu

Cristi Minculescu în tinerețe

Cel mai probabil că numele trupei va fi Harap-Alb, adică titulatura sub care s-a lansat Minculescu, alături de Doru Istudor, la sfârșitul anilor 70.

Conform celor vehiculate în piața impresarilor de rock, trupa va activa în formula: Cristi Minculescu – voce, Adi Ilie – chitară, Nuțu Olteanu – chitară, Emil Lenchițeanu – bas, Vali Gălăgie „Neamțu” la tobe.

Harap Alb – Povestea lui Harap Alb

Informația a fost confirmată și de impresarul trupei Iris, Cosmin Nicoară, care, însă, nu dorit să comenteze mai mult despre acest lucru. „Asta știu și eu, dar sunt zvonuri, nu am nimic concret. Nu am vorbit cu el (n.r. – Cristi Minculescu) să-mi confirme. Relația mea cu el este specială și nu are nicio legătură cu faptul că eu mă ocup în continuare de Iris„, a declarat Cosmin Nicoară, fără să facă mai multe precizări.

Povestea trupei „Harap-Alb”

Cristi Minculescu și-a început cariera muzicală în 1979, cântând cu formația „Harap-Alb”, un nume cunoscut al scenei rock bucureștene din perioada comunistă. Trupa cu titulatura inspirată de cunoscutul basm scris de Ion Creangă a luat ființă în 1977 și a existat în diferite componențe până în 1982, printre membrii acesteia numărându-se și Gabi Nacu, Doru Borobeică, Cristi Marinescu, Anton Hașiaș și Doru Istudor. În ’82, „Harap-Alb” se scindează în două formații de orientare similară, „Jad” și „Icar”, încheindu-se astfel existența grupului.

trupa Harap Alb

Trupa Harap Alb

În ianuarie 1998, bateristul Doru Istudor, care a fost plecat pentru un timp din România, se reîntorce în țară și reînființează „Harap-Alb”, într-o nouă formulă: Dan „Cândoi” Tufan (vocal), Cristian Luca „Argintaru” (chitară), Cristi „Porta” Marinescu (chitară), Ionuț Calotă (bas). După alte schimbări survenite în componență, un an mai târziu, formația se deființează din nou, în 2000.

În privința lui Cristi Minculescu, acesta a părăsit Harap-Alb la începutul anului 1980, când, chiar de ziua lui, a dat proba pentru a face parte din trupa Iris, grup pentru care a renunțat ulterior și la facultate.