Cristian Leonte declară la PRO TV: “România, TE IUBESC!”

Apropo.ro / 29.09.2008, 00:00
Cristian Leonte declară la PRO TV: “România, TE IUBESC!”
Cea mai nouă emisiune jurnalistică marca Ştirile PRO TV, “România, te iubesc!”, îşi propune cu fiecare ediţie să facă dezvăluiri remarcabile pentru români şi să le arate realitatea care nu se vede cu ochiul liber. În fiecare duminică, Cristian Leonte şi invitaţii săi, corespondenţii Ştirilor PRO TV Paula Herlo, Carmen Avram, Anca Nastasi şi Alex Dima, propun un cocktail puternic de anchete, radiografii de fenomene, reportaje de culise, interviuri, analize jurnalistice, atitudine, spectacol de imagine şi realitate.

-Cum a apărut formatul ”România, te iubesc!”?
E vorba de nevoia firească a redacţiei de a-şi extinde competenţele şi talentul în afara formatului clasic de ştiri, care informează într-o succesiune rapidă de materiale. Era nevoie de materiale care intră în profunzimea subiectelor, care au timp să exploreze sentimentele şi să urmărească toate emoţiile personajelor.

– Cît de reală este ”declaraţia de dragoste” din titlul acestei emisiuni?
Veţi vedea reportaje consistente, care concentrează poveşti incredibile, emoţionante, şocante, amuzante. Nimic nu e însă departe de viaţa din adevărata Românie, pe care nu avem cu toţii ocazia să o vedem sau refuzăm să o cunoaştem. Fiecare dintre telespectatorii noştri va alege la finalul fiecărei emisiuni cu ce ton va spune ”România, te iubesc!”.

– Cum aţi gîndit formatul?
Duminica e un moment foarte bun pentru reportaje: ritmul vieţii scade şi toată lumea are un pic de timp pentru reflecţie. Dincolo de sentimentele pe care reportajele le vor stîrni în fiecare dintre noi, e un bun moment să facem un pas în spate şi să vedem totul dintr-o altă perspectivă.

– Pe ce subiecte veţi merge?
Subiectele nu sînt toate noi. Vor fi şi subiecte tratate de Ştirile PRO TV, dar văzute cu un ”ochi” proaspăt, îmbogăţite cu amănunte şi mărturii. Vor fi şi subiecte la care nimeni nu s-a gîndit pînă acum, subiecte pe care puţini le cred realizabile.

– Dintre toate subiectele propuse de colegii tăi, care te-a impresionat cel mai tare, pînă acum?
Cred că cel mai tare m-a impresionat atitudinea materialelor. Mult curaj, multă implicare, lucruri spuse şi arătate pînă la capăt.

Puterea de a schimba

– Temele sociale pe care le veţi aborda (defrişări, copiii instituţionalizaţi, birocraţia etc.) există de mulţi ani în România. Cît de diferit le veţi prezenta acum?
Va fi foarte important să vorbim despre cazuri concrete, din nou şi din nou, să aflăm povestea de viaţă din spatele unei statistici. Să plîngem, să rîdem, să ne indignăm. Apoi, să ne întoarcem la cifrele reci şi să explicăm că povestea pe care tocmai am văzut-o este amplificată de zeci sau sute şi mii de ori. Şi că putem schimba ceva, dacă nu o situaţie sau o stare de fapt, atunci felul în care o privim.

– Cît de tare credeţi că se vor schimba lucrurile după ce toate aceste probleme vor fi prezentate în cadrul emisiunii?
Va fi un pas enorm să arătăm problemele aşa cum nu le-a văzut nimeni pînă acum. Apoi, vom avea ocazia să punem presiune pe cei responsabili, uneori chiar în studio, în direct. Pentru că vor veni în emisiune nu doar corespondenţii Ştirilor PRO TV care au făcut reportajele, ci şi personajele poveştilor sau cei care au puterea să schimbe ceva.

– Personal, ce-ţi doreşti de la această emisiune?

Îmi doresc să aibă succes, pentru că are ceva foarte important de spus şi vreau ca tot mai mulţi rom`ni să afle adevăruri despre ţara lor.

România, te iubesc! – duminică, 18.00, PRO TV