Cristian Mungiu pleacă la Cannes

De: Mioara Tronaru / 19.04.2012, 14:25
Cristian Mungiu pleacă la Cannes
Filmul ”După dealuri” / ”Beyond the Hills”, în regia lui Cristian Mungiu, a fost inclus în selecţia oficială a celei de-a 65-a ediţii a Festivalului de la Cannes (16 – 27 mai 2012).

Anunţul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Paris. Pelicula marchează revenirea regizorului român în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes, la 5 ani după Palme d’Or-ul obţinut cu drama „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”.
„După dealuri” este scris şi regizat de Cristian Mungiu, inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu-Bran. Imaginea este semnată de Oleg Mutu, rolurile principale fiind interpretate de două actriţe ieşence debutante în film: Cosmina Stratan (Voichiţa) şi Cristina Flutur (Alina), secondate de Valeriu Andriuţă (Părintele) şi Dana Tapalagă (Maica stareţă).
Filmul spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire. Alina se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa, prietena ei din copilărie faţă de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă.
Repetiţiile şi filmările au avut loc în iarna aceasta, la Câmpina şi Bucureşti.