Cristian Mungiu şi filmul său „După dealuri”, elogiaţi în Le Figaro

Apropo.ro / 21.11.2012, 14:50
Cristian Mungiu şi filmul său
Criticii de film din Franţa continuă să fie entuziasmaţi de opera cinematografică a lui Cristian Mungiu.

„«Dincolo de dealuri», un film al dracului de bun!” este titlul articolului semnat de criticul de film Eric Neuhoff în Le Figaro.
„Regizorul Cristian Mungiu îşi onorează arta. Cinema-ul pare să fi fost creat pentru el. «După dealuri» este un miracol” – acestea sunt cuvintele cu care criticul de film Eric Neuhoff îşi începe articolul.

„Trebuie să faci tot felul de lucruri în viaţă. Unul dintre ele este acela de a merge să vezi un film românesc care durează două ore şi jumătate. E o mănăstire. E pierdută printre dealuri. Alina se duce acolo să o caute pe Voichiţa şi să o ia cu ea în Germania. Problemă: cea din urmă l-a cunoscut pe Dumnezeu. E un concurent redutabil. Cele două fete se cunosc de la grădiniţă. Sunt prietene şi chiar puţin mai mult. Alina nu respectă însă regulile. De aici apar o mie de probleme. Lucrurile devin înfricoşătoare, ca un cer întunecat pe timp de furtună, iar rugăciunile şi ţipetele seamănă în sufletul privitorului îndoială şi teamă. Siluete negre şi mici merg cu paşi iuţi prin curte. Călugăriţele poartă mici toci rotunde”, afirmă acelaşi critic, prezentând cadrul general în care se desfăşoară acţiunea din „După dealuri”.

Cieşte mai mult pe Mediafax!