Cristiano Ronaldo a câștigat Balonul de Aur

De: Marian Andrei / 14.01.2014, 11:00
Cristiano Ronaldo a câștigat Balonul de Aur
Portughezului Cristiano Ronaldo i-a fost decernat ieri, pentru a doua oară în carieră, în cadrul unei gale desfășurate la Zurich.

Ronaldo, în vârstă de 28 de ani, a mai câștigat Balonul de Aur în 2008 și a fost prezent în faza finală a competiției de șase ori în ultimii șapte ani, în 2009, 2011 și 2012 clasându-se al doilea în preferințele celor care au votat.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

De asemenea, Cristiano Ronaldo este primul portughez care a câștigat de două ori Balonul de Aur. Anterior, el se afla la egalitate cu Eusebio și Luis Figo, care au primit acest premiu câte o dată.

Ronaldo, care a urcat pe scenă însoțit de fiul său,  a plâns după ce a primit trofeul Balonul de Aur, el declarându-se extrem de emoționat.

„În primul rând vreau să le mulțumesc tuturor colegilor mei de la echipa de club și națională. Fără ajutorul lor nu aș fi reușit. Sunt foarte fericit. Acest trofeu este extrem de greu de câștigat. Trebuie să le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine. Iubita mea, prietenii mei, fiul meu. Este un moment extrem de emoționant. Tot ce pot să spun este mulțumesc tuturor”, a spus Cristiano Ronaldo, cu ochii în lacrimi.

Portughezul,  câștigător cu 27,99 la sută din totalul voturilor, i-a devansat pe francezul Franck Ribery (Bayern Munchen) și pe argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona).