Cristina Bălan, de la Vocea României: ” Voi, cei care mă scuipaţi în gând, credeţi că pentru mine acest show este un moft?”

De: Nicoleta Nicolae / 07.12.2015, 09:53


Cristina Bălan, de la Vocea României:
Cristina Bălan, care în trecut a fost solistă a formaţiei Impact, a povestit pe contul personal de Facebook că, după intrarea sa în concursul "Vocea României" a aflat, cu tisteţe, cine-i sunt adevăraţii prieteni.


Cântăreaţa a ţinut să le explice tuturor de ce a ales să participe la show-ul televizat, deşi, practic, şi-a început cariere artistică deja, în urmă cu mai mulţi ani.

Redăm în continuare mesajul publicat de Cristina Bălan pe reţeaua de socializare:

„Hai sa va scriu (fara diacritice, ca ma grabesc) ce simt in aceste momente, intr-o perioada in care sunt si iubita si urata.  Perioada aceasta este foarte solicitanta pentru mine. Asta cred ca o banuiti, deja. Sunt oameni din lista mea care ma stiu mai mult sau mai putin.

Am indraznit sa accept provocarea ‪#‎vocearomaniei din motive personale pe care nu le voi divulga aici (cei care ma cunosc mai bine le stiu).  Da, sunt o cantareata care a avut o cariera, piese pe radio, videoclipuri. Am muncit mult pentru toate astea. Nu am primit nimic de-a gata si nu am facut compromisuri care sa contrasteze cu caracterul meu. Nu stiu tertipuri, trucuri; actul meu artistic este spontan si firesc.

Acum, in acest concurs, am venit cu sufletul deschis, dorindu-mi sa fiu auzita asa cum nu am mai fost, pana acum. Port o stampila house-tehno-eurodance care nu este decat o infima parte din ceea ce inseamna muzicalitatea mea. O multime de oameni nu stiu ca eu pot canta si altceva. Ma asociaza doar cu Babe si alte piese Impact. Intre timp eu m-am maturizat, am traversat diferite etape de viata si am evoluat (simt eu).

Ceea ce ma bulverseaza este ca multe persoane care ma apreciau, dupa spusele lor, acum, cand am nevoie de sustinere si de incurajare, au disparut pur si simplu din perimetrul meu virtual si tac. Sigur, exista posibilitatea sa nu ma mai aprecieze si atunci este cumva de inteles ca nu au pentru ce sa ma sustina. Dar… Persoane cu care am tot comunicat, in privat, care erau mereu apreciative la adresa mea, persoane carora le-am spus unele lucruri, acum tac.

In directia opusa, sunt persoane cu care nu comunic decat sporadic sau deloc, dar care ma sustin in mod real, postand despre prestatiile mele din aceasta perioada, votandu-ma sau doar dand un like.

Ce vreau sa spun cu aceasta postare? Nici eu nu stiu exact. Stiu doar ca simt nevoia de a spune niste lucruri la care ma gandesc zilele astea.  Pe scena acestei emisiuni imi pun sufletul pe tava. Nu am pile, nu ma folosesc de cariera mea, dimpotriva ea imi aduce un prejudiciu.  Si sunt cativa ani de cand nu am mai aparut public.  As dori ca acele persoane care ma critica pentru participarea la Vocea, prin prisma carierei mele trecute, sa cunoasca cruzimea industriei muzicale.

Exista vreun artist consacrat care sa doreasca sa devina concurent la o emisiune, daca acea cariera mult discutata il ajuta in vreun fel? Cu alte cuvinte, voi cei care ma scuipati in gand si nu numai, credeti ca pentru mine acest show este un moft?  Aud/vad aceeasi placa repetata pana la obsesie, intr-un efect de turma infricosator: concurenta neloiala.

Si tot ce simt este ca sunt doar un om, ca toti oamenii de pe acest pamant. Un om care isi plateste facturile, care munceste, care are o familie de care-i pasa atat de mult incat e in stare sa infrunte tot veninul din lume. Sunt si mama si sotie si copilul mamei mele.  Cum ii scriam cuiva chiar azi, in fiecare zi ma sparg in cioburi si ma adun la loc pentru a ma sparge din nou si din nou.

Este foarte interesant cum multi te apreciaza cand nu scoti capul deasupra, dar cand o faci, incep sa te urasca doar pentru ca nu mai esti demn de mila si pentru ca te zbati sa faci ceva pentru tine. Culmea este ca nu pentru mine ma zbat, dar asta se va dezvalui la momentul oportun.

Pana atunci, le multumesc celor care au ramas cu inimile si mintile deschise si ma incurajeaza. Pentru toate cuvintele frumoase si spuse din suflet, pentru toti oamenii evoluati spiritual si sinceri, merita sa ignor reversul medaliei. Si-i mai multumesc lui Tudor Chirila, care stie atat de bine ce inseamna un artist in Romania.”