Cristina Cioran n-ar mânca niciodată viermi sau gândaci

Apropo.ro / 07.12.2012, 11:38
Cristina Cioran n-ar mânca niciodată viermi sau gândaci
Timp de 6 ani a avut o emisiune de bucătărie. Acolo a învăţat să gătească, iar bucătăria a devenit apoi locul său de relaxare. Vedeta Kanal D, Cristina Cioran, ne dă reţeta ei specială de Pui curry.

– Ce-ţi place cel mai mult să găteşti şi de la cine ai învăţat această artă?
Timp de 6 ani am avut ocazia să fac o emisiune de bucătărie. Acolo am învăţat o mulţime de reţete, trucuri şi chestii interesante de făcut în bucătărie. Cel mai mult îmi place să gătesc mâncare indiană pe care am învăţat să o prepar de la un bucătar foarte bun. De la mama şi de la mătuşa mea am învăţat să gătesc în general, însă zi de zi descopăr lucruri pe care nu le ştiu. Îmi place să experimentez reţete noi, să reinventez alte reţete. Mă relaxez foarte mult când gătesc şi asta îmi place mult de tot.

Cristina Cioran

– De la ce alimente şi feluri de mâncare încerci să te abţii atunci când vine vorba de tentaţii?
De la orice dulce, de la orice făinoase, de la orice porc, de la orice fast food, de la cartofi prăjiţi. În general reuşesc să mă abţin, doar ca Doru, bucătarul emisiunii, găteşte foarte bine, ca atare mai gust şi ştiu că nu e bine, dar asta e.

– Care e felul tău de mâncare preferat?
Ciulama de ciuperci.

– Dar desertul preferat?
Ciocolată de casă făcută de mine.

– Ce nu ai vrea să mai mănânci niciodată?
Nu aş vrea să mănânc tot felul de ciudăţenii vietnameze, sau viermi, gândaci, greieri. Nu, nu, nu!

– Ce nu-ţi lipseşte deloc din frigider?
Roşii, lapte, brânză şi o sticlă de apă.

Dana Popa

Pui curry

Ingrediente: 600 g piept de pui, 1 dovlecel, 2 morcovi, 1 măr galben, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 3-4 linguriţe cu curry, sare, 100 ml ulei, 1 ardei, 2 roşii.

Pui curry

Mod de preparare:

Se taie pieptul de pui bucăţele şi se căleşte 10 minute în ulei. Se adăuga o linguriţă de curry, sare şi se amestecă până se colorează frumos în galben-portocaliu. Scoatem carnea de pui şi adăugăm ceapă tăiată fin, pe care o călim câteva minute şi apoi punem şi usturoiul tăiat mărunt. Amestecăm, adăugăm roşiile curăţate şi tăiate bucăţele, carnea de pui şi lăsăm să fiarbă la foc mic timp de 10 minute. Între timp dacă scade apa adăugăm puţină apă astfel încât sosul să rămână gros. Adăugăm şi restul legumelor tăiate felii, o linguriţă de curry şi mai lăsăm încă 10-15 minute. Punem şi mărul curăţat şi tăiat bucăţi mai mari şi amestecăm. Mai adăugăm o jumătate de cană de apă pentru sos. Cu câteva minute înainte de-a stinge focul mai adăugăm o linguriţă de curry. Poftă bună!