Cristina Dochianu – Cristimica s-a făcut mare!

De: Cătălina Matei / 04.02.2008, 00:00
Cristina Dochianu - Cristimica s-a făcut mare!
Adică a trecut de la previziunile astrale de la ”Dimineaţa devreme” la ştirile sportive ale aceluiaşi matinal de la Antena 1. Iar de la începutul anului... Cristimica este titulara ştirilor sportive din cadrul Observatorului de la ora 16.00. Mulţi paşi înainte pentru o nativă din Rac... şi nici unul înapoi!

Pînă să ajungă la ştirile sportive ale Antenei 1, Cristina a avut un traseu profesional… ca-n filme. Pentru puţin timp, a fost dansatoare pentru Andreea Bănică, apoi a pozat pentru o revistă destinată bărbaţilor, a prezentat la TVR 2 emisiunea ”Conjugînd verbul a şti” şi a apărut în mai multe reclame, dar şi în videoclipuri. Însă pasul cel mare, în ce priveşte televiziunea, l-a făcut la Antena 1, cînd Dan Capatos i-a propus să prezinte horoscopul în matinalul său ”Dimineaţa devreme”. Şi s-a ales şi cu un nume de alint: Cristimica. Aşa a început un an cu deşteptări în zori de zi, pe la 4 dimineaţa, cu previziuni astrale, multe zîmbete şi ”înţepături” din partea lui Capatos. Toate asezonate cu examenele la facultate, Cristimica fiind studentă la ASE, la secţia Turism şi comerţ. De la horoscop la ştirile sportive e cale lungă… pentru unii. În cazul blondinei, a fost destul de scurtă. Să fi fost Racul, semnul sub care s-a născut, în casa norocului? ”Eu cred în zicala . Sînt sigură că eu am atras în viaţa mea tot ce mi se întîmplă. De multe ori, mă uitam la ştirile sportive şi admiram prezentatoarele. În mintea mea, îmi spuneam … Şi iată-mă-s!”. Aşa că zicala ”Un pas înainte, doi înapoi”, atribuită Racilor, nu se potriveşte cu destinul Cristinei. ”Eu mă străduiesc să nu fac nici un pas înapoi, pentru că, pînă la urmă, totul depinde de mine. Prin firea lor, Racii sînt mai sensibili şi, ori de cîte ori sînt răniţi, au tendinţa să se retragă descurajaţi în ascunzişul lor, unde ştiu că sînt în siguranţă. Dar nu rezolvăm nimic aşa. Deci, Racilor, trebuie să fim curajoşi, puternici şi încrezători!”.

Sport pe malul Dunării
Şi înainte de a ajunge să prezinte ştirile sportive, Cristimica se uita la jurnalele de specialitate. Şi la transmisiunile sportive… ”Îmi plac multe sporturi. Bineînţeles, fotbalul – chiar jucam cînd eram mică – şi, mai ales, sporturile de apă – doar sînt Rac şi am crescut lîngă Dunăre, la Orşova. Ce-mi mai place? Caiac-canoe, înot… Îmi place să mă uit la patinaj artistic şi la tenis”. Apropo de Orşova, prezentatoarea ştirilor sportive şi-ar dori să se implice în turismul din zonă, mai ales că anul acesta îşi încheie studiile de specialitate: ”Mi-ar plăcea să am o pensiune sau un hotel. E greu de ales unde, pentru că avem o ţară foarte frumoasă. Cred că undeva pe lîngă Orşova, oraşul unde am copilărit. Este o zonă deosebită şi merită vizitată”.

Capcanele prompterului
Deşi şi-a fermecat colegii cameramani cu ochii ei albaştri, prompterul se lasă mai greu înduplecat. Uneori! Însă Cristimica reuşeşte să treacă peste emoţii cu multă naturaleţe. Şi cu sfaturi bune de la ”naşul” Capatos. ”El m-a sprijinit foarte mult şi are mare încredere în mine. Mă încurajează tot timpul şi mă sfătuieşte să nu mă grăbesc… cînd citesc”. Asta nu înseamnă că n-a avut parte de bîlbe, ca orice prezentator de ştiri. Care este cea mai ”tare” bîlbă, proprie şi asumată, de pînă acum? ”L-am botezat pe Gică Hagi Hagi. Sper să nu se supere pe mine!”. Cu siguranţă, a iertat-o!

Crush… în dragoste!
După ce a intrat în echipa matinalului ”Dimineaţa devreme” şi au început să apară interviuri în presă cu şi despre ea, din toate aflam că nu are iubit. Iar Capatos o mai şicana în direct că primeşte buchete de flori de la unul dintre băieţii de la Hi-Q, şi anume… de la Mihai. Între timp, situaţia ”civilă” a Cristinei s-a schimbat. Iubitul ei actual este Radu, membru al trupei Crush. ”Ne-am cunoscut acum şase luni, în vară, la emisiunea Vandei , de la Euforia TV. Am fost invitaţi, ne-am văzut, ne-am plăcut. El a aflat numărul meu de telefon şi mi-a dat un mesaj foarte frumos. Am vorbit două săptămîni la telefon, după care ne-am întîlnit şi, de aici, povestea continuă… Încercăm să facem cît mai multe lucruri în timpul liber. Amîndoi sîntem pasionaţi de muzică şi filme, aşa că mergem cu mare plăcere la concerte, în club şi la cinema”.