Cristina Spătar: “Iubesc bucătăria italiană”

De: Cătălina Matei / 17.11.2011, 11:43
Cristina Spătar: “Iubesc bucătăria italiană”
Cristina Spătar e pasionată de gătit. Însărcinată în patru luni, Cristina pregăteşte cele mai bune paste italieneşti, pofteşte la ciorba de burtă şi cântă atunci când îi pregăteşte mâncarea fiului său.

– Cristina, de când ai devenit mămică, petreci mai mult timp în bucătărie?
Îmi place să gătesc pentru familia mea, dar nu pot spune că petrec mai mult timp în bucătărie decât în studioul de muzică. Normal că, de când a apărut Albert în viaţa noastră, pregătesc şi mesele lui principale cu mare drag. Îmi place să gătsc pentru băieţii mei. Încerc să îmbin utilul cu plăcutul şi îmi împart timpul. Acum îmi promovez noua mea piesă, „Come baby, come”, iar în acelaşi timp îmi fac şi datoria de mamă şi soţie.

– Ce specialităţi culinare îi prepari soţului tău, dar lui Albert?
Iubesc bucătăria italiană şi am învăţat multe de la sora mea care locuieşte în Italia. Sotul meu nu este pretenţios şi mănâncă cam tot ce îi pregătesc eu. Iar Albert, la doi ani, are reţele lui, specifice vârstei. Ca să vă spun un secret, Albert îmi cere tot timpul să îi cânt atunci când gătesc şi mie îmi face o mare plăcere, chiar mă gândeam la un moment dat să scot şi un album de cântece pentru copii. Lui Alin îi gătesc friptura tradiţională la cuptor, pulpe de pui cu cartofi pai şi mujdei de usturoi, ciorbe moldoveneşti şi tot ce îşi doreşte şi are pofta. Soţului meu îi mai prepar şi pastele lui preferate cu gamberi si sos iute (Se căleşte usturoiul în ulei de măsline, se adaugă roşii tăiate cubuleţe, apoi o legătură de pătrunjel, iar la sfârşit ardei iute tăiat foarte mic. Toate ingredientele se călesc împreună şi se adaugă apoi gamberii).

– Ai pofte acum, de când eşti din nou însărcinată?

Am pofte acum mai mult decât la prima sarcină. Sunt în luna a patra de sarcină şi poftesc la covrigi calzi şi ciorbă de burtă, pe care mi-a gătit-o soacra mea.

– Te pricepi la deserturi? Ce îţi iese cel mai bine?
La deserturi o las pe soacra mea, este specialistă.

Reţetă: „Pasta in Bianco”

„Am o slăbiciune pentru paste. Cea mai simplă reţetă pe care o fac foarte des este „Pasta in Bianco”, care se face foarte rapid şi este foarte gustoasă.
Se fierb pastele şi după aceea se aruncă apa. Peste pastele fierbinţi se pune unt românesc. Eu prepar 4 porţii şi pun la paste un pachet de unt şi parmezan ras, cam un triunghi şi jumătate. Pastele se sevesc fierbinţi. Este cea mai uşoară şi cea mai gustoasă reţetă de paste. La această bază de mâncare se poate adauga orice alt aliment”, povesteşte cântăreaţa care a învăţat să gătească italieneşte de la sora ei stabilită în Italia.
Dana Popa