Cristina Spătar vrea să cânte muzică populară

De: Nicoleta Nicolae / 01.12.2015, 09:00
Cristina Spătar vrea să cânte muzică populară
„Regina R’n’B” a mărturisit, duminică, 29 noiembrie, în emisiunea Constantin 60’ de la Prima TV, că vrea să abordeze un nou stil muzical şi a început o colaborare cu maestrul Nicolae Botgros.
Cristina Spătar a debutat în 1999 şi a fost numită de presa din România, „Regina R’n’B”, titulatură care nici nu o deranjează, nici nu o afectează în vreun fel anume.
 
Sunt doar artista Cristina Spătar, care încearcă să facă lucruri de calitate şi care prin muzica ei încearcă să ajungă la sufletele oamenilor”, spune cântăreaţa. 
 
Cristina Spătar a deprins dragostea pentru muzică de la mama ei, care a conchetat cu muzica populară. A studiat pian şi chitară în oraşul natal Oneşti şi iniţial a cântat muzică folk. A urmat cursurile Şcolii Populare de Artă la secţia Canto, dar până să ajungă pe culmile succesului a cântat prin restaurante. În 1991 a participat la festivalul Mamaia, după ce trei ani la rând nu a reuşit să treacă de preselecţii. Nu a luat nici un premiu, dar a fost foarte fericită că a participat. „Pentru mine a fost o rampă de lansare”, a mărturisit Cristina Spătar la Constantin 60’ 
 
Roby G a fost primul compozitor cu care artista a lucrat, cel care i-a făcut şi piesele pentru primul album. Deşi s-a lansat pe piaţa muzicală cântând R’n’B, acum Cristinacântă toate genurile muzicale, mai puţin manele. Şi pentru că iubeşte folclorul românesc, în prezent artista pregăteşte un album cu cântece populare, la care lucrează împreună cu maestrul Nicolae Botgros. Cu toate că este implicată în mai multe proiecte muzicale, presa a scris de nenumărate ori că Cristina Spătar nu mai cântă.
 
Mă deranjează foarte mult când citesc despre mine că am încetat să mai cânt. Eu muncesc foarte mult. Cânt, fac piese, fac videoclipuri, sunt în studio… Şi atunci când oamenii scriu că am ieşit din peisajul muzical, mă deranjează. Este adevărat că nu reuşesc să pătrund pe radio. Sunt anumite reguli şi probabil nu am îndeplinit acele reguli. Dar eu muncesc şi tind să ajung acolo. Când o să reuşesc o să fie bine. Asta vreau să ştie publicul despre mine, că eu n-am încetat să sper, muncesc în continuare şi îmi fac treaba bine”, spune artista.